Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

De-a lungul timpului am tot primit oferte de a pleca afara. Si le-am refuzat. Si uneori regret. De cele mai multe ori nu.

Sa ma explic. Nu ma tem de necunoscutul de afara, nici de limba, nici de munca. Doar, doar ca de fiecare data am mai dat o sansa acestei tari. Si nu vreunei formatiuni politice asa cum cred unii. Ci doar pentru faptul ca am crezut de fiecare data in Romania si in romani. De ce trebuie sa mergem de fiecare data in afara sa dovedim acolo de ce suntem in stare si de ce nu facem asta aici, in Romania? De ce sa nu aratam aici ca suntem destepti?

Stiti ca anul trecut a fost campania ROM, cu romanii sunt destepti. Au fost, dupa care n-au mai fost iarasi. Dupa care ROM a inteles in final ce trebuie sa faca ca romanii sa fie destepti. Asa incat siteul romaniisuntdestepti.ro se transforma in agregator de fapte bune. Agregator de povesti de succes ale romanilor, de lucruri bune, de exemple de romani care lupta si cred inca in Romania.

Am mai spus-o. Ce trebuie sa facem ca sa fie romanii destepti, trebuie doar sa scriem articolele pozitive despre romani. Pentru ca sunt o sumedenie. Ma gandeam in seara asta cate articole si povesti bune pot fi scrise si imi aminteam de toate povestile pe care le-am trait in Redescopera, de toti romanii talentati care sunt aici. Si de fiecare roman care inca face succes aici si refuza sa plece afara. Stiu ca sunt multi. As vrea sa ii aud pe toti. As vrea ca fiecare sa scrie pe net, pe bloguri, pe Facebook, sa-mi comenteze aici, de ce a ramas in Romania. Si astfel putem face ca tara noastra sa fie mai buna. Si astfel sa atragem investitori, sa reusim.

Aveti bloguri? Puneti tagul RomaniansAreSmart in articolele pozitive.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

4 Responses

 1. banat

  Prin noi, Timisoara, si intregul Banat
  Saluta Romania, o tara de c&&at.

  Aveti o capitala de tigani si mitici
  Sa va faceti viza, cand mai veniti p’aici.

  Reply
 2. Catalin

  Din punctul meu de vedere, am fost plecat pe afara, nu sa demonstrez ceva strainilor, ci pentru bani, ca totusi aceeasi munca ce o prestam aici, evident mult mai putin platita, o putem presta acolo, cu bani mai multi.

  Reply
 3. Mihai Baloianu

  Ai dreptate, teoretic. Eu am plecat când am realizat (tarziu) ca nu am sa trăiesc in Roamania la standarde de societate mai mari in timpul vieții mele. Probabil peste 20 de ani o sa fie altfel. Am ales doar sa nu-mi irosesc acești ani si sa trăiesc altfel acum.

  Reply
 4. Grig

  România poate mai are o şansă … dar cu alţi români.

  Ştii care este nivelul de cultură a 80 % dintre români?

  Destul de mare încât să-şi facă un abonament de 50 de euroi pe luna, cu durată minima de 2 ani, pentru a obţine un telefon de pe care nu ştie să apeleze în condiţiile în care câştigă mai puţin de 200 euro pe lună.

  Destul de mare pentru a cauta soluţii pentru problemele lor la vrăjitoare sau în alcool.

  Destul de mare pentru a lăsa ţara ăsta, timp de 23 de ani, pe mâinile unor hoţi.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.