home to blog De ce ORDA suge si restul legii aleia.

De ce ORDA suge si restul legii aleia.

ORDA e un organism din asta de respectat drepturile de autor si patentarea lor. Cu ce se ocupa ei? In principiu cu nimic, in particular cu stabilirea de taxe pentru difuzarea de muzica, pentru folosirea de muzica si alte alea.

Mai practic, daca ai o nunta trebuie sa platesti drepturi de autor pentru muzica aia. Daca ai un internet cafe, sau un bar trebuie sa platesti la ORDA daca vrei sa asculti muzica la un calculator. Daca ai taxi, trebuia sa platesti daca vroiai sa asculti radio tu sau clientii tai si asa mai deaprte.

Drept urmare ORDA e tot. Mai nou astia scot o aberatie de clip ce sperie oamenii si ei spera sa aiba succes. Eu ma intreb daca artistii primesc vreun ban de la ORDA.

Ca a aparut internetul, vanzand ca nu pot controla ce materiale apar pe internet, faptul ca aici exista piraterie, ORDA se da smecher si crede ca poate scoate bani si din internet, pentru ca e gratis. Drept urmare ei au un proiect de lege privind caruia eu trebuie sa scot 1.000 de euro de la mine pentru ca am blogul asta si pun muzica pe el. Sa ii vad si cum, sa ii vad ca demonstreaza cu acte cine e piticu :)))

Hai sa fim seriosi. Asa ceva nu e aplicabil, iar daca ar fi … nu noi, bloggerii, ci jucatorii importanti de pe piata vor reactiona dur.

Citeste alte reactii la zoso, swamp si arhi.

23 thoughts on “De ce ORDA suge si restul legii aleia.

  1. Pingback: The Fuck U Award
  2. piticule, esti varza frate…pai n-ai inteles nimic, bai baiatule…orda n-a luat nici un ban si nu va lua vreodata. nu asta e rolul orda. sunt satul de pareri din astea inflamate care sunt complet pe langa subiect. citeste si tu legea 8/1996 si vezi cine e orda si ce face si te vei lamuri (on caz ca te duce capu’) si cine cere bani, de ce si de la cine. hai bafta-n viata!

  3. Fratiuc, esti complet pe langa subiect. ORDA nu este organizatie de gestiune colectiva, este o institutie de stat ce acrediteaza, nu colecteaza fonduri iar spotul ala este facut de UPFR. In muzica, CREDIDAM, UCMR si UPFR colecteaza fondurile provenite din drepturi patrimoniale.

  4. ssssssssuuuuuupppppeeeeerrrrrrr a gasit romanu o alta modalitate sa ii enerveze pe altii, ce sa zic, e ceva normal, sooner or later, tot se gandea la cum sa ia mai multi bani :)) haha, trist oricum.

  5. ORDA trebuie sami suga piesa………inpreuna cu guvernul…….care gandesc legi de comunisti…………intr-o zi o sa vina si o sa zica “trebuie sa tio bag adanc…..astai taxa 20 cm”…………..iar tu………….respecti legea………..cam asa suna legea care o promoveaza…………streming pe net..e ptr adulti…..

  6. bagati voi pula in mama voastra cu orda cu tot pana exista internet si se poate descarca ori ce nati rezolvat nimica adica intrati in cluburile si voi amendati pe dj ia mai sugeti si voi unpic lu legea voastar si cine a creat legea asta eu am pati odata ca cacati astia si am primit si amenda dar nam platit si nici nam in gandul sa platesc

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: