home to blog De ce nu-mi instalez software in limba romana

De ce nu-mi instalez software in limba romana

Pe langa faptul ca limba romana e armonioasa si frumoasa, asta ar fi unul din motivele pentru care nu-mi instalez software in limba romana. Si nici nu agreez sistemele de operare in limba romana, aplicatiile si altele. Traim deja intr-o lume prea conectata la internet, prea fiabila, prea comunicativa intr-o limba de circulatie internationala, anume engleza. Sa zicem ca ii agream pe chinezi, dar si ei isi programeaza aplicatiile in engleza, totusi nu-i inteleg pe spanioli, dar nici romanii nu se lasa mai prejos.

Imaginea asta apare la accesarea nu stiu carei optiuni din thunderbird, pentru ca era in romana si n-am inteles pe ce dau click 🙂

10 thoughts on “De ce nu-mi instalez software in limba romana

 1. Da asa sunt multi,asa sunt si eu,din obisnuita.Mai demult cand am vazut Windows in romana cu reimprospatare in loc de Refresh ma holbam ca bou si abia il observam.Dar stiu parinti care cumpara calculatoare pentru copii. Le zic celor care il configureaza sa instaleze in romana Windowsul ca poate asa se invata,asta mi se pare o tampenie,dar depinde de la caz la caz

 2. Nu stiu ce ti se pare asa de ciudat. Peste tot pe afara majoritatea aplicatiilor sunt in limba lor. Nu-ti mai zic de componente sau anumiti termeni pe care i-au adaptat de te bufneste rasu.

 3. Asta cu tradusul o folosesc popoarele prea mandre de “originea” lor. Nemtii fac asa, italienii, francezii, doar ca sa nu invete EI engleza. La noi nu e cazul, multi vorbesc chiar cu cuvinte englezesti si majoritatea celor ce folosesc PC-ul o stiu. Mai putin Inna :))

  Daca cresti copilul cu Windows in romana il handicapezi :))

 4. Am patit si eu o chestie in genul cu Mozilla Firefox in romana. “Nu fi rau si intra pe situri virusate, nu ai voie sa intri pe acest sit”

  Fix asa scria cand intram pe un site care google il detecta virusat.

 5. Că tot vorbeşti de limba română… Ar fi mai ok să scrii cu diacritice. Căci limba română aşa e…

  Măcar să cinstim efortul celor care s-au gândit şi la virguliţele şi căciuliţele literelor noastre.
  Spor!

 6. Am patit-o si eu in Firefox. Pe laptopul prietenei ruleaza linux Mint si s-a descarcat bateria si s-a inchis tot. Cand am redeschis Firefox imi zice asa: Ei, asta e jenant. Firefox nu poate sa restaureze bla bla nush ce taburi.
  Si eu prefer engleza, dar apreciez efortul celor care traduc aplicatii, pentru ca unii chiar au nevoie de traduceri.

 7. Mie mi se pare mult mai clar în română. Nu știu de ce unii zic ca devenim handicapați (?!) dacă folosim mai des limba română. Uite că eu am folosit întotdeauna programe în română când am avut ocazia, m-am uitat de cele mai multe ori la desene dublate când eram mic și nu mă consider handicapat (și nu e doar opinia mea).

  Ba din contră. Deocamdată vesticii sunt mult peste noi. Bine fac părinții care cumpără programe în română. Ei se gândesc la ce e mai bine pentru copii, scopul lor nu e să îi chinuie de mici. Pentru că e un chin să lucrezi într-o limbă care nu o cunoști, mai ales pentru copii. O zic și psihologii. Au timp mai târziu să învețe limbi străine, dacă vor.

 8. sa vezi mesaje haioase la ImgBurn, daca folosesti aplicatia.. “being the nice program that i am..”, “i heard you in the first time..” daca mai apesi o data close..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: