Share
 • 14
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  14
  Shares

 

Suntem minţiţi de 10 până la 200 de ori pe zi. S-a demonstrat ştiintific că atunci când doi oameni care nu se cunosc între ei se întâlnesc pentru prima dată se mint în faţă de cel putin 3 ori în primele 10 minute de conversaţie.

 

Tot aud explicaţii de genul: “te mint pentru că adevărul taie în carne vie”. Nu zău! Păi şi atunci când descoperi că ai fost minţit nu doare? Oho, doare chiar mai tare.

Mie îmi este foarte greu să înţeleg cum am ajuns să nu mai putem asuma faptele şi, împlicit, şi consecinţele. Ne este mult prea frică de gura lumii, de ce vor crede alţii despre noi? Refuz să cred că avem un caracter atât de slab. Nu-mi spuneţi că vă gândiţi la dezamăgire –  să nu care cumva să răniţi persoana de lângă voi. De-a lungul anilor am aflat că dezamăgirea se amplifică odată cu descoperirea minciunii şi că un om va aprecia faptul că i-ai zis-o verde-n faţă decât dacă ai cedat abia după ce ai înşirat sute de minciuni.

Şi totuşi continuăm să minţim pe bandă rulantă. Tu de ce o faci?

About The Author

14 Responses

 1. lolos

  daca e ceva ce urasc mai mult clar e minciuna… minciuna=prefactorie … sa fim seriosi ca genul asta de oameni te fac sa iti pierzi increderea

  Reply
 2. thaopets

  iar ca raspuns la intrebarea ta de ce mint.de ft multe ori ca sa castig ceva pe car nu l-as castiga daca as spune cu adevarat ce gandesc deci INTERESUL.

  Reply
 3. jemoi

  Toate ziarele ne mint in fata si incearca sa-l faca o victima.Moarte lui Huidu si criminalilor care-l sustin.

  Reply
  • innocente

   Eu nu m-aş grăbi să arunc cu pietre în Huidu, mai ales să folosesc cuvântul moarte. Sunt atâtea necunoscute în acest accident, dar asta e altă poveste. Cât despre cât de întregi suntem noi la minte (asta apropo de un mesaj lăsat de tine care a fost şters) nu suntem în măsură să facem asemenea afirmaţii, ci medicii ar trebui să decidă acest lucru.

   Reply
 4. Derscanu

  Nu stiu cine a facut acest studiu, dar as vrea sa cred ca se inseala. As vrea sa cred ca inca mai exista printre noi si oameni certati cu minciuna. As vrea!!!

  Reply
 5. innocente

  Am prins ironia, dar e un subiect care mă macină de vreo lună, aşadar am refulat un pic 😛
  Mă aşteptam ca subiectul să se dezvolte…

  Reply
 6. dniculescu

  Noapte buna, nu pot sa ma abtin / sa tac :). Sa spui adevarul = putere. Cati oameni [cu adevarat] puternici cunosti? Curaj, putere, asumare. Despre asta vorbim 🙂 [ps. am citit intr-o zi pe Tw o treaba like “in ultima vreme ma imbrac ciudat” ceva de genul :)). eu nu sunt stilist, nu am studii in domeniu, sunt doar o femeie pasionata maxim de moda si posed imaginatie. so, daca imi perimiti…mi-a placut ENORM ce am vazut in seara aceea, cred ca erai foarte cool si foarte…”am aceasta atitudine” :). nu era ciudat ci indraznet, deosebit, special]

  Reply
 7. Cosmin

  Salut..Ma cheama Cosmin..Si folosesc destul de des minciuna pt a ma apara..Defapt eu cred ca noi avem 2 personalitati:1 ascunsa (pe care o ascundem in noi) iar in a 2 mintim de rupem.
  Asta se datoreaza faptului ca lumea a devenit asa rea incat nu mai poti trai fara sa minti…A minti e un mod de viata!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.