home to blog De ce la ei se poate?

De ce la ei se poate?

Ma uit pe CNN la o emisiune ecologica, intitulata sugestiv eco solutions. Si stau si ma uit ciudat, de ce la ei se poate si la noi nu. Dupa care vad diversele marci prezentate in emisiune, astfel incat vad acolo Toyota Prius ca alternativa la masinile normale, vad firme producatoare si reciclatoare de cauciucuri, vad calculatoare si aud numele lor comerciale: intel, pentium …

Si acum ma uit la .ro si vad ca aici nu vom vedea niciodata asa ceva. Nu de alta, dar aici exista un CNA care nu te lasa sa spui la televizor Toyota decat daca e publicitate, aici  nu te lasa sa filmezi o fabrica decat daca ii blurezi firma, sau nu te lasa sa vorbesti despre companii de electricitate eoliene pentru ca asta inseamna publicitate.

Drept urmare, pana ne prindem noi ca e bine sa ne gandim si la mediul inconjurator, e mai bine sa bagam noxe, taxe de inmatriculare si altele care nu vor rezolva nimic.

8 thoughts on “De ce la ei se poate?

 1. mai zappeaza si tu…pe tvr erau 2 emisiuni de gen…una prezentata de zoli de la sistem si inca una …despre care nu mai stiu detalii…dar cu siguranta era eco

 2. Nu cred ca aici era vorba de lipsa emisiunilor pe teme de protectia mediului inconjurator.
  Intr-adevar practicile impuse de o anume institutie pe nume CNA fac uneori inutile unele demersuri care, altfel, ar fi bune. Orice mentionare a unei firme este considerata publicitate mascata, indiferent de context.
  Am vazut si emisiuni in care unii medici se fereau sa pronunte numele unui medicament, de teama sa nu fie reclama.Pai si atunci cum sa stie omul care e cel mai bun tratament pentru problema lui de sanatate? Daca tot e medicul X la TV el trebuie sa si ajute cu ceva, zic eu!

 3. Să ştii că toyota prius nu e aşa de eco cum spun toţi, pentru bateriile sale se extrage un metal tocmai din canada şi este adus tocmai de acolo în japonia pe vapor pentru a fi rafinat şi trimis în china pentru asanblare. Aşa dacă te gândeşti că e mult mai simplu să ai o maşină şi să o conduci normal.

 4. @3trei
  La fel e si cu becurile “ecologice”. Da, consuma mai putin, platesti mai putin, dar… cat polueaza pt a consuma… oare nu cumva un bec normal polueaza mai putin in toata viata lui decat productia unuia ecologic? (cand zic ca becul polueaza ma gandesc la energia consumata + procesul de fabricatie)

  @piticu
  Esti sigur ca nu ii lasa CNA si ca nu fac asta ca sa nu faca publicitate gratuita?

 5. ca la noi la nimeni. este bine venita taxa pentru masinile vechi, insa daca au pus aceasta taxa ar trebui sa scoata taxele la masinile noi si sa incurajeze omul sa-si cumpere o masina noua in detrimentul uneia vechi de ani de zile. Asta o sa fie cam greu pt ca romanul isi ia masina de fite si nu de utilitate ….

 6. Ciprian e simplu, daca vine o firma si spune … fa=mi publicitate ca iti platesc eu si amenda de la CNA, televiziunea ii face (exemple antenele), in schimb firma nu vine sa dea atatia bani, iar CNA-ul nu ii lasa, iar televiziunea nu se risca 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: