Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Un director de hotel bulgar spunea adineauri la stiri ca ei vor scumpi doar cu 10, 20% preturile pentru sezonul  estival, pentru ei conteaza doar sa aiba hotelul plin. Drept urmare sa vina oricine sa fie toate camerele ocupate.

Si logica e simpla, ai turisti multi care platesc putin camera de hotel, dar turistii astia vor sa manance, vor sa se plimbe, vor sa se distreze. Oriunde vor face astea vor cheltui bani. Si de aici va veni profitul.

Dar la noi e greu, pe ai nostri se pare ca nu-i intereaza sa faca un compromis ca sa aiba mai multi clienti si sa castige de pe urma petrecerilor, mancarurilor si altor lucruri pentru clienti. Pe hotelierii nostri ii intereseaza sa ofere servicii putine si nasoale pe bani multi, pentru ca asta inseamna de obicei profit.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

9 Responses

 1. Pyro

  De asta am zis ca nu mai merg la mare in Romania ever. Bulgaria rulz de cativa ani 🙂 dar cand o sa ramana fara clienti poate se trezesc si ei (hotelierii din ro) … poate ..

  Reply
 2. Meneopol

  În primul rînd privatizarea hotelurilor şi staţiunilor româneşti s-a făcut cu dosul din start. Dacă luăm exemplu Bulgaria atunci trebuie să ştim cu toţii că acolo proprietarii de hoteluri mai au în portofoliu şi 2-3 restaurante, 2-3 cazinouri, 2-3 magazine de suveniruri, ţoale, acareturi… deci sînt direct interesaţi să fie staţiunea plină. La ţară, în agroturismul litoral-românesc, s-a dat un hotel unui turc şi ală vrea să facă bani doar din sau pentru hotel, îl doare în 14 de buticarii turcaleţi din apropiere. Şi în rîndul numarul doi… cine a dat această ştire?

  Reply
 3. ovidiu

  la noi, meltenii detin litoralul. Atat timp cat la Mamaia sunt parcate in fata cluburilor de fitze ferrari, lamborghini, rolls royce, hotelierii nu vor fi interesati de aia cu bani putini. Nu ai bani, treci la Vama Veche si dormi pe plaja. Bonus si o bere ca sa uiti de frustrari.

  Reply
 4. Lora

  Am tot amanat sa merg in Bulgaria din cauza povestilor cu masini furate dar cred ca vara asta imi fac curaj. Majoritatea celor care au fost s-au dus si a doua oara.

  Reply
 5. cristi

  Deci romanul, se gandeste cum sa iti vinda ceva, si sa faca el o smecherie, doua, sa ii mai iasa si in plus. Tipic romanesc. Strainii nu gandesc asa.

  Reply
 6. oana

  Am vazut oferte in Bulgaria de 21 de euro pe zi, in hotel de patru stele, cu toate mesele incluse. Iar daca voiai camera cu priveliste la mare, dadeai un euro in plus. Unde am putea merge la noi cu 21 de euro?

  Reply
 7. Steff

  Eu lucrez de cativa ani in turism si va spun 99% ca daca in RO ar fi aceleasi conditii de cazare/servciii/tarife ca in Bulgaria, gradul de ocupare pe timpul sezonului ar fi undeva +90%.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.