Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Voiam de fapt sa ma laud ca deja se vad rezultatele din campania Elenei Udrea (a se citi campania MDRT) de a promova Romania in lume. Mi-a comentat un cetatean din Scotia, care a folosit google translate ca sa traduca si sa citeasca acest blog.

In schimb am plecat in magazin si …

Adica de ce cirese din Bulgaria? Eu stiu ca ale noastre sunt mai bune? Atunci de ce suntem atat de ipocriti si imbecili incat vindem ciresele cu 5 lei samsarilor din piata, iar acestia le vand cu 12 lei pe tarabe? De ce nu vrem sa vindem mai mult si mai ieftin si preferam sa aruncam ciresele la gunoi? Ca sa nu mai zic ca am aruncat saptamana trecuta castravetii la gunoi.

Si cine sunt excentricii care si-au cumparat cirese anul asta, vreau sa ii cunosc si eu, poate produc ceva de la ei. Daca aveti bani de aruncat pe fereastra, vreau si eu. Multumesc.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

12 Responses

 1. KillMe

  Pentru ca inca nu e ‘sezonul’ maxim la ciresele romanesti. Iar taranilor le convine sa nu mai stea ore/zile in piata si vand samsarilor. Poate unii stau, dar dar tot la pretul impus de altii vor vinde. Si cum in Bucuresti nu prea au pe unde sta, cazarea si mancarea costand niste bani, mai bine castiga mai putin dar seara sunt inapoi in sat, la carciuma.

  Reply
 2. KillMe

  nu se poate duce orice gog sa vanda la supermarket. plus ca acolo ar tb sa emita facturi, sa se ruleze un pic de tva, nu are taranul din astea. plus ca un supermarket poate ‘inghiti’ cantitati imense de produse, si nu pot livra constant cantitati asa mari. aaa daca s-ar strange in asociatia cultivatorilor de cirese si respectiva ar incheia contracte cu sm, ar fi alta treaba.
  si da, la bulgari e mai cald. doar daca compari sezoanele de plaja se vede diferenta.

  Reply
 3. akbar

  E hipermarket, ia de unde vrea el. Si de unde arata marfa mai bine. Daca tu nu ai marfa buna si aspectul comercial e urat, ai pretentii sa si vinzi? Serios?!

  Reply
 4. BGD

  Piticule dar in piata ai fost? Sunt si cirese romanesti de vreo 2 saptamani la 4.5 lei / kg – eu am luat.

  Reply
 5. Iosazaur

  Vii la mine în grădină că îți dau eu la 5 lei câte kilograme vrei (în limita stocului disponibil 🙂 )

  Reply
 6. laceasdeseara

  asta este o problema in mai toate sectoarele productive din Romania. Si sunt doua aspecte, noi romanii ca popor nu ne asumam riscuri, nu luam innitiativa si asteptam ca altii sa faca treaba in locul nostru. Pe de alta parte statul ar putea interveni sa sustina activitatile productive dar in cazul asta am avea o alta problema: producatorii nostri ar fi ca niste pui crescuti in baterii cu cereale si la primul frig ar muri jumatate. Faptul ca nu sunt in stare producatorii sa se organizeze pentru a-si urmarie mai bine scopurile comune este problema. Dealungul istoriei cand oamenii s-au unit din proprie initiativa pentru un scop comun au rezultat lucruri marete; dar trebuie sa o faca din proprie initiativa.
  Pana una alta vom continua sa cumparam de la cei care stiu sa se organizeze.

  Reply
 7. Zina

  Asociaţiile de producători ar creşte şi bunăstrea ţăranilor şi pe a noastră, că am plăti mai puţin. Dar sunt păţiţi cu CAP-urile şi le e frică…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.