home to blog Cum semnezi chitanta de la card?

Cum semnezi chitanta de la card?

Aseara intrebasem un pic nevinovat asa, cum semnati chitanta de la cardul de credit. Raspunsurile au fost oarecum violente, ca de ce eu semnez chitanta cu X? Pai ca o data cardul meu arata pe spate  asa:

Drept urmare nu se mai vede nici o urma de semnatura, daca ar fi fost semnat vreodata. Iar in alta ordine de idei, pentru ca am fost inspirat de baiatul asta acum cativa ani care a inceput sa isi semneze chitantele de aprobare a cardului in felul asta:

Cineva imi zicea aseara ca daca am vreo problema cu tranzactia, cum dovedesc ca am semnat tranzactia respectiva si ca e semnatura mea. Pai singura problema pe care as putea-0 avea ar fi sa nu am bani in cont, atunci nu mi s-ar autoriza tranzactia din banca. De altfel cine pastreaza chitantele dupa ce plateste cu cardul? Eu le pastrez pana cand ajung acasa si vad ca produsul e ce trebuie sa fie. Si daca as avea nevoie de garantie, atunci daca am pastrat chitantele undeva, impreuna cu factura si certificatul de garantie, foarte bine, daca nu, Dumnezeu cu mila.

In alta ordine de idei, de cele mai multe ori nu-mi merge pixul cu care semnez cardul, drept urmare tot un X iese in semnatura finala. Plus ca la cardurile cu cip semnatura nu mai e obligatorie.

19 thoughts on “Cum semnezi chitanta de la card?

  1. Semnatura pe bucata aia de hârtie e o relicvă a operațiunilor bancare de pe vremea când tranzacția cu cardul se făcea offline. Comercianții nu aveau POS conectate la bancă. Cardul avea numele posedorului si numarul cardului tipărite în relief. Comerciantul punea cardul şi bonul într-un aparat mecanic care prin forța brută imprima datele de mai sus pe bon. Apoi îți aducea bonul să-l semnezi pentru a deconta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: