home to blog Cum renovezi

Cum renovezi

Acum ceva timp ma apucasem sa va povestesc ca m-am apucat de renovat. Intre timp ati vazut pe Facebook din cand in cand poze noi cu evolutia lucrarilor. Ei bine, nici acum nu e gata. Iar asta e o discutie muuult prea ampla care implica mult prea multe variabile. Cert e ca va fi gata curand. Iar atunci cand va fi gata vom bea.

Pana atunci, asa cum e normal, orice renovare cere bani. De obicei toata treaba incepe cu banii stransi, bani care se termina instant. Iar apoi urmeaza creditele. Si pentru ca renovarea sa continue conform programului, creditele trebuie sa vina repede, daca nu cumva instant. Ceva de genul sa te duci la banca, trebuie sa imi cumpar becuri, dati-mi bani.

In schimb anul asta am cunoscut bancile mai bine decat imi doream. Asa ca daca vreti sa va faceti un credit puteti sa veniti sa ma intrebati detalii despre orice. Sa ma interbati cum terbuie sa vorbiti la banca, ce acte sa aduceti si asa mai departe. De fapt nu trebuie prea multe acte pentru ca la BCR Divers acordarea creditului se face doar cu fisa fiscala si adeverinta de salariu. Cum am avut, la vremea respectiva Costin draga, eu am luat. Acum nu mai conteaza.

Si daca ziceam de credite, sa ii zicem pe nume, Crediteria. Un concept care accentueaza ideea de credite rapide, acordate cu usurinta cu care faci mancare. Mai adaugi cate un ingredient, mai invarti putin in oala si gata mancarea. Si mai e si delicioasa. Nu crezi ca e asa usor? Hai sa vedem. Mergem impreuna, filmam, notam totul, asta ca sa stie si oamenii ca nu e asa greu sa iei un credit. Si apoi, daca vrei sa renovezi, iarasi sa vii sa ma intrebi cum se face asta, ce mester trebuie, de unde iei faianta si gresie, parchet si vopsele. Dar pana acolo, hai intai la banca sa iei banii.

Deci va astept, cine vrea sa vina cu mine la banca sa vada cat de usor e cu Crediteria si sa si castige?


 

7 thoughts on “Cum renovezi

  1. Piticule eu vin cu tine cu mare placere. De ce? Pai simplu, eu cred in BCR si cred ca e una din bancile capabile la noi. E o banca cu traditie, nu e una d’aia care maine se inchide si n-ai mai auzit de ea. E o banca pe care m-am bazat ani de zile, ani sau zeci de ani?

    E banca la care mi-am deschis primul card si imi e la suflet. Cat despre creditul Divers BCR stiu ca e asa cum zici. Ai uitat ca eu am renovat inaintea ta? 🙂

  2. Da da, BCR rulz! Am un prieten care a facut o refinantare la ei (a mutat si creditul de la alta banca). De ce? pentru ca avea nevoie urgent de bani pentru o operatie pe care daca o amana era un pic mort. Si si-a facut el socoteala ca la ei lucrurile vor merge mai repede pentru ca avea deja cardul de salariu la ei. Deci, pe langa promisiunile lor ca iti dau credit cat ai zice “peste” (de care nu se pot tine din motive obiective), avea si avantajul ca era la ei in baza de date si puteau vedea ce venit are lunar (fix si sigur). Nici macar nu ar fi avut nevoie de adeverinta de salariu pentru ca insusi sistemul lor adeverea si garanta pentru el. Dar nu, ei i-au cerut nu numai adeverinta, dar si o gramada de alte acte. Pe care le-a adus cu constiinciozitate. De fiecare data ii spunea ca gata, ii dau creditul, iar a doua zi il sunau sa-i mai ceara o hartie. Cat a durat toata distractie? Apoape o luna! In cat timp zic ei ca dau credit? Voi sa-mi spuneti, ca pareti mai apropiati de institutie…

    N-ar fi fost asa mare problema daca nu era o chestiune de viata si de moarte. Stiu ca BCR-ul are treaba mai mult cu banii decat cu oamenii (ca de altfel orice banca), dar tin sa spun povestea asta, poate o transmiti mai departe, la cei care ti-au dat banii sa zici de bine. Poate or schimba ceva. Si nu la imagine, ca de asta va ocupati voi. Ci la afurisita aia de birocratie, si la modul cum se tin de promisiuni. Pace

  3. sa nu cumva sa faci cumparaturi in praktiker. preturi f.f.f.f. mari si marfa proasta. eu te-am anuntat. in rest bafta in continuare. cu nivelul de stres cum stai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.