Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Le opresti intreprinderile. Si de ce toata chestia asta e strans legata de ceea ce s-a intamplat in fotbal?

Pai … simplu, Arpechim Pitesti a fost sponsor al lui FC Arges, echipa de fotbal a retrogradat in B, mai nou era si sub alt patron. De aici, urmeaza ca orasul nu mai e profitabil, nu mai are investitii …. respectiv …. hai sa plecam de acolo si sa inchidem tot ce se poate. Eventual facem un Mall, ca sa avem unde spala niste bani si / sau …. sa oferim servicii proaste.

Da, s-a inchis combinatul petrochimic ce producea 50% din petrolul pentru Petrom. Ceea ce inseamna ca va creste pretul benzinei. Dar, e si vina lor. Nu de alta dar argesenii sunt recunoscuti pentru faptul ca sunt zgarciti. Pana si cu propiile buzunare.
In schimb, faptul ca s-a oprit Arpechim-ul e exact cum se intoarce totul impotriva ta.
Pentru cei care nu stiu, combinatul petrochimic din Pitesti n-a mai fost oprit de foarte multi ani, de cand devenise profitabil. De asemenea combinatul nu era pregatit niciodata de oprire, trebuia sa functioneze in foc continuu, la ordinele de la comitetul central.

Singurul pericol ce este acolo pe langa benzina si titei sunt cele cateva zeci de rezervoare de hidrogen ce sunt la suprafata (!!) in apropierea autostrazii. Un dezastru acolo ar insemna sa dispara de pe harta orasul Pitesti si sa se sparga geamurile din cartierele bucurestene Drumul Taberei si Militari. … Iar asta planeaza de prea mult timp, insa se tine in grija buna.

Dar, pana la accidente din astea … nu mai e mult, atat timp cat 2.000 de oameni nu mai au unde sa lucreze.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

12 Responses

 1. Adrian

  aici gresesti…daca benzina se scumpeste e doar o alta tzeapa. Am ajuns cu pretul peste cel din ue[chiar daca avem resurse]

  Reply
 2. Adrian

  By the way….ca zici de geamurile mele…dar de magurele nu se leaga nimeni…stiu ca exista acolo un reactor…si nu e dezafectat…

  Reply
 3. blowfish

  centralele nucleare sunt cele mai sigure sisteme in lume s-a demonstrat de nu stiu cate ori acest lucru….
  nimeni nu se joaca cu kestiile astea deci nu se va intampla nimic…
  referitor la cei 2k someri sper sa gaseasca altundeva … de vina este patria in care traim

  Reply
 4. piticu

  la pitesti nu e centrala nucleara 🙂 e doar insitutul ce produce combustibil pentru cernavoda 😉 iar asta nu e legata de ce am scris eu mai sus.

  Reply
 5. Kill Me

  Cum opresti doua orase…

  Dupa ce Arpechim Pitesti a fost inchisa, dupa cum am aflat de aici, acum vine o alta stire:
  Închiderea rafinăriei Arpechim Piteşti provoacă în lanţ închiderea a mai mult de jumătate din activitatea Oltchim, combinatul din Râmnicu-Vâlcea estim…

  Reply
 6. KillerINC

  au inchis arpechim pentru ca i-u suspendat autorizatia de functionare … polua mult prea mult … oricum din petrochimie ramasese doar foarte putin , restul fiind fragmentat in timp … si apropo de poluare, ia uitati-va pe Google Earth deasupra arpechimului ….este un nor … cam ce credeti ca e ?

  si uite si articolul din ziar :

  “Decizia a fost luatã, ieri, de Agentia Regionalã de Protectia Mediului Pitesti care a suspendat autorizatia de mediu a societãtii Arpechim pe o perioadã de cel mult sase luni.
  Emilia Dumitrescu, comisar-sef la Garda de Mediu, ne-a precizat cã ,,în autorizatia integratã de mediu erau prevãzute douã mãsuri care nu au fost realizate la termen.”

  Reply
 7. Anonim

  Mai… cum sa fie inchis… nu sunt eu informat oare? Parca Arpechim castigase procesul pana la urma… in fine voi stiti cel mai bine!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.