home to blog Cu sefi

Cu sefi

Voiam sa scriu o chestie naspa azi, atacuri … lucruri din astea, inca le las in pending, in schimb am gasit o fraza care mi-a temperat pornirea.

Persoanele care ocupa o functie de conducere au mereu tendinta de a crea la locul de munca o atmosfera in regim totalitar

12 thoughts on “Cu sefi

 1. romanu e nascut shef. sau innascut:)
  cei care lucreaza nu acolo nu au cojones suficiente sa se care. da’ unde te cari pt ca, din cite am auzit, mancatoria e la moda pe plantatiile din Ro.

 2. Nu este valabil numai pt romani. E parte din natura omeneasca, sau cum se zice:

  Da-i omului puterea, ca sa-i cunosti caracterul.

  Cea mai nasoala situatie este cind omul ti-a fost coleg (peer) si apoi iti ajunge sef. In 8 cazuri din 10, primii in care loveste sint fostii lui colegi.

 3. Dragule, uiti un lucru important, ca sef, el devine responsabil pentru toti angajatii ce ii sunt subalterni, cand devine responsabil nu ii convine sa se “urle” la el, din cauza cuiva, oricat de mult ar vrea el. Pentru ca stie cat de greu i-a fost ca si coleg alaturi de voi, pentru ca stie cat de mult a suferit cand el avea vechime sau experienta fata de voi si mai mult: “dak nu a ajuns sef prin inseamna ca merita!”
  2. De cele mai multe ori, fostii colegi care i-au fost colegi de munca cand aveau aceeasi functie, incerc sa il intimideze prin “zaharel” sau mai bine zis “pupi’n’curisme” … voua vi se pare normal? pentru ca mie nu imi place ca un fost coleg de munca, care mi-a fost coleg pe o perioada destul de lunga, sa-mi devina sef si eu trebuie sa ii aplic “cana de cafea la pat”… dar astia-s romanii!

 4. aurache:
  asta e valabil si pe alte meridiane insa exista anumite neamuri au o predispozitie pentru chestia asta.
  in general, cu americanii nu am avut probleme.

 5. eu sunt director de agentie.. si nu dau in ei … chiar le zic.. cand ai tu timp…cand ai tu chef…,adika dupa ce iti bei cafeaua.. sau iti fumezi tigara.. ca shtiu cum e .. si poate si eu am stare de kkt cateodata si nu am chef d nika..

 6. Rusu Catalin: complet de acord cu (1); (2) este un punct de vedere subiectiv.

  Problema cu multi dintre acesti sefuleti ouati peste noapte este ca nu prea reusesc sa faca linia de demarcatie intre relatia profesionala si profilul de “baiat bun” pe care incearca obsesiv sa si-l asume.
  Exemplul tipic este cind “seful” devine “glumet” si reuseste sa-i enerveze sau sa-i jigneasca “amical” pe fostii colegi, fata de care isi “permite” tocmai for the sake of old times.
  Daca i se raspunde cu aceeasi moneda, redevine brusc foarte autoritar si vindicativ.

  Poanta e ca nici in Romania, iar in alte parti destul de rar, nu prea se intimpla ca in clipa cind cineva este promovat intr-o pozitie de “raspundere” sa faca si un minim training in mgmt. Cred ca experienta profesionala sau vechimea in companie au relativ putine in comun cu sefia.

  1. FRATIILOR scapati-ne de handicapatu` ala de director de altex militari ca e un prost si un dobitoc notoriu,nu face nimic decat ne fute la icree cu ideeile lui tampite care sunt doar in favoarea lui sa dea bine la sefii cande el nu se ridica de pe scaun,INCOMPETENTU DRACULUI,daca as vedea toata familia lui moarta si el viu ar fii cel mai frumos lucru de pe pamant.

 7. Salut vreau sa va zic si eu ceva de altex
  eu lucrez la altex c…..l, de fapt am lucrat pot sa va spun unele lucruri uimitoare ce se intampla la :
  -televizoarele teletech (cele aduse de client)se duc la reparat dupa care se punt la vanzare in raft ca noi adica sunt stricate si se vand ca noi…
  -la in altex sunt temperaturi extreme 3-5 grade celsius iar angajatii de acolo stau de la 9 – 19
  – televizoare samsung lcd, si crt se duc la reparat dupa care in raft la vanzare ca noi, si sunt multe dar m-am plictisit eu sa va scriu a-ti putea scrie o carte la ce se intampla acolo eu m-iam dat demisia la ce am vazut acolo…. va las pe voi sa decideti si sa investigati

 8. directoru Moza=dictatoru’
  Stiati ca este in MG Oradea cel mai mare dictator? Nu stiati. Asta pt ca nu-i intereseaza soarta angajatilor.
  Va spun eu cum stau lucrurile. Directoru’ asta denumit in continuare “dictator”, fura de nu se vede, si cere angajatilor sa plateasaca. O fraza “tu trebuie sa platesti ca tu la angajare nu ti s-a facut inventar” Ba da smecher este el !!!, adica angajatul nou sa plateasca ca el nu a avut chef sa faca inventar la angajarea lui pe un anumit raion; faina faza!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.