Crezi că plătești puțin pe internet?

Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Crezi că în România internetul e ieftin? Internetul 4G? Atunci uite aici.

Untitled

În Moldova un operator de telefonie oferă internet de 1 Giga la 50 de lei moldovenești. Împărțiți-i la 4.5 și vedeți cam cât dă, iar apoi utați-vă la cât plătiți voi pe internet.

Eu dau 9 euro pe 1.5 Giga de internet la Vodafone și ceva minute naționale nelimitate, internet pe care oricum nu îl pot folosi când mă întorc – roaming / credit issues. Ăștia au același preț. Da, dar la conversie de 1:1, nu la conversie de 4.5 cât e diferența de schimb valutar.

Ca să vedeți doar cât de scumpă e Europa și cât de mult se scot bani din buzunarele voastre.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

10 Responses

 1. Perkele

  Finlanda: 20 euro pe luna 3G nelimitat (si nu nelimitat ca la noi, cu limita de viteza dupa un trafic) si apeluri nelimitate in Finlanda as zice ca e destul de ieftin.

  Reply
 2. adrian

  Eu la DIGi platesc 2 euro (9 lei cu tot cu TVA) pentru 3 GB net + 200 minute nationale.

  Reply
 3. alex

  S-ar putea sa ai dreptate, pentru ca din ce vad si pe orange.md gasesti optiune pe cartela de internet 1 gb 50 lei. Singura explicatie care imi vine in minte este ca marile companii isi adapteaza pretul in functie de economia fiecarei tari. Daca nu ma insel si coca-cola este mai scumpa chiar la ea “acasa” decat in alte regiuni ale lumii.

  Reply
 4. Andrei Banu

  Nu poți fi sigur de calitatea internetului și plus de asta, gândește-te cât e salariul minim în Moldova, sunt prețuri făcute în așa fel încât să își permită și lumea să încarce.

  Reply
 5. Sorin

  Cred că ideea de “ieftin” şi “scump” trebuie neapărat corelată cu salariul pe care îl primeşte fiecare. Adică, dacă în Franţa câştigi 1500 de euro şi plăteşti 40 de euro pentru un abonament cu internet nelimitat şi apeluri nelimitate în reţelele naţionale, nu poţi să spui că este mai scump decât în România unde câştigi 400 de euro şi plăteşti 10 pe abonament. Cam aşa este şi cu România şi Moldova, îmi închipui.

  Reply
 6. Emil Calinescu

  Ce salarii sunt in Moldova? Orange Moldova isi plateste salariatii mai putin, sefii de filiala etc. Salarii mai mici, preturi mai mici.

  Nu e firesc?

  Reply
 7. Ionut Popa

  Cred ca asta va fi mereu o problema a lumii civilizate, ca se mentine cu costuri ridicate. Bine, la noi nu e asa de mare civilizatie cat e prostie, pentru ca altfel nu imi explic cum avem preturi mai mari ca in multe tari europene la mancare si combustibili.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.