home to blog Comertul la americani

Comertul la americani

Am ajuns sa fiu sunat in prostie de aia de la green card cu tot soiul de oferte de la ei. E misto comertul asta prin telefon, stai vorbesti la telefon si inchei afaceri, cumperi chestii, faci plati si asa mai departe.
E interesant si cum functioneaza asta in state, mai ales ca multi americani cumpara astfel.

Partea proasta e ca acelasi lucru nu se aplica si in Europa. Cel putin nu in Romania. Adica nu stiu cati din astia care ar fi sunati pe aici ar cumpara ceva prin telefon, ar aplica pentru ceva prin telefon. Ar fi dragut, insa nu l-a implementat nimeni aici si nici n-am auzit ca ar vrea cineva sa-l implementeze.

Abia avem noi aici un call center de tip open directory care isi face reclama foarte mult.

6 thoughts on “Comertul la americani

 1. La cate tzepe se dau in Romania…nu s-ar risca nimeni sa cumpere…

  La mine in firma avem call center care vinde pachete turistice…si vanzarile sunt in trend ascendent.

  Daca e intearesat cineva….Tel. verde 080 10 88888 (vezi fi redirectionat catre biroul zonal)

  Pitic poti cenzura numarul daca te deranjeaza.

 2. Pe mine ma seaca modul de consum din america. Sunt poporul care cumpara cele mai inutile chestii, care le arunca cel mai repede.. economie de consum sa iasa banu repede si sa aiba cheltuieli cat mai mici!

 3. urasc comertul prin telefon.nu stiu cum se face ca mereu sunt sunata in momente cheie.eu…..nu pot sa vorbesc acum…..el sau ea…..blablala…
  disperare….neputinta..trantit telefon in nas – nu sunt de acord cu acest gest,dar nu imi ofera alte optiuni

 4. Am legaturi cu un call center, nu vreti sa va imaginati ce tipuri de oameni exista in Romania….pe mine ma frapeaza cretinitatea unora. Impresia asta ti-o poti face dupa 2 minute de vorbit la telefon, nici nu vreau sa ma gandesc in realitate cum sunt acele persoane.

 5. “E interesant si cum functioneaza asta in state, mai ales ca multi americani cumpara astfel.”

  Piticule, genul asta de afacere, telemarketing se mai numeste prin unele “state” si “dominioane”, este tot un gen de tzeapa.

  Se gasesc sa te sune la momente total nepotrivite – cum ar in in timpul cinei sau in “prime time” la TV – si in general iti propun kkturi. Aceleasi chestii/servicii le poti gasi singur, sau comanda de pe web, de cele mai multe ori la preturi binisor sub oferta telemarketerilor.

  Mai exista o categorie de nemernici carora daca le-ai raspuns DA la o intrebare, ei considera ca ai spus DA la intreaga lor oferta, te aboneaza automat si dupa aia sa vezi ce distractie este sa te dezabonezi. (Avocatii costa scump peste tot…) Javre de genul asta in general tintesc si profita de oameni relativ amariti, care nu inteleg bine limba ori termenii afacerii, si care din cumsecadenie ori sfiala accepta.

  Exemple sint multe, n-are rost sa irosesc banda cu ele.

  Singurul lucru distractiv cu acesti telemarketeri -daca ai timp de ars gazul- este sa incerci sa-i faci pe ei sa piarda bani: adica sa stai cu ei pe telefon juma’ de ora ori mai mult, dar in asa fel incit sa nu te poata “prinde” nici ca-ti bati joc de ei -caz in care ar inchide- dar nici sa obtina suficiente informatii ca sa poata incheia deal-ul. Pina la urma e si asta o provocare: sa-i bati la propriul lor joc!
  O sa zica unii: “da ba, dar aia de suna sint niste slujbasi prapaditi, iar din cauza ta vor fi concediati”. Foarte bine! Trebuiau sa se gindeasca la posibilitatea asta in clipa in care s-au angajat ca sa ma sune in timpul mesei… 🙂 🙂 🙂

 6. Uite si un exemplu scurt:
  tirr!tirr!
  -Buna seara! Vreti un router wireless pe 35 de dolari, garantat pe viata si cu “full refund” in 30 de zile, in caz ca va hotariti ca nu va place?
  -Da, super! Ma cheama X, VISA X Y nnn..nnn, exp 05/10, adresa este MMMMMM.

  Constati ca e un rahat de router facut pe vapor, nu are manuale, nu functioneaza, gasesti manualul pe internet dar s-a gasit un dobitoc sa-ti schimbe parola default si cind dupa ce reusesti sa-l resetezi, se arde sursa de alimentare.

  Tu acum:
  – 1-800-tirr-tirr. Buna ziua, s-a ars routerul, vreau banii inapoi.
  – Nici o problema, va viram banii imediat ce primim ruterul in cutia originala si neaparat trimis cu “Firma de Curieri Zuzu-Mumu”.

  La final afli ca te costa 60 de dolari curierul.
  Ce faci?

  (Amicul care mi-a povestit, le-a urat sa le cumpere medicamente la copii, de banii cu care l-au tras in tzeapa.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.