home to blog CI module pentru RCS?

CI module pentru RCS?

Multe tari din lumea asta au trecut de la televiziunea analogica la cea digitala. Asta pentru o calitate mai buna a serviciilor, pentru o imagine mai clara, pentru videouri in format high definition, pentru o interactivitate mai buna cu telespectatorul.

Si Romania ar trebui sa renunte la televiziunea in format analogic peste cativa ani. Noi suntem mai fraieri si nu suntem in stare sa evoluam tehnologic, deci e mai complicat. In schimb operatorii de cablu ofera deja servicii de televiziune digitale sau pseudo digitale.

In Bucuresti sunt 13 televiziuni care emit deja free to air in DVB-T. In schimb pe cablu aceste televiziuni sunt transmise codat. Drept urmare eu nu pot sa vad PROTV HD sau Sport.ro HD decat daca schimb antena de cablu cu cea de camera, pentru televizorul meu cu tunner digital incorporat. Iar televizorul meu mai are o functie misto, pe care o au cam toate aparatele de tip HDTV. Ea se numeste CI module.  Acesta este un card pe PCMCIA ce se baga in televizor sau in setop box care permite decodarea programelor tv.

Cum RCS-ul te obliga sa iei setop box-ul  daca vrei sa receptionezi canalele digitale, pentru utilizatorii care n-au televizoare digitale, eu cum am, vreau sa nu iau setopboxul. Drept urmare vreau un CI module pe care sa mi-l bag in televizor si care sa-mi decodeze semnalul de la RCS. Cum oficial cei de la RCS au spus ca n-au asa ceva si ca probabil vor face asta in cine stie ce viitor, vine intrebarea logica: are cineva CI module? Se poate cumpara si coda de undeva un astfel de CI module? Nu pentru HBO si cine stie ce alte programe HD straineze, ci pentru cele romanesti.

47 thoughts on “CI module pentru RCS?

  1. Intr-o propozietie: Daca cumpar acest adaptor CI, stie careva sa-l decripteze ca sa mearga si pe RDS sau acest lucru nu este posibil? Am inteles ca si cardurile trebuie sa “Accepte” acea criptare si ca aceste carduri de la RDS nu stiu sa faca acest lucru.

    1. RDS a dat drumul la sistemul cu card CI. Primul card este gratuit iar ptr card-uri suplimentare se plateste o taxa lunara de 3 lei sau se poate achizitiona la pretul de 100 lei.

  2. alternative la aparatele rcs ??? cu mpeg4 ???? se poate folosi cartela in alt aparat ???? astea de la ei sunt VARZA .

  3. se poate face cumva sa se poata vedea hbo hd si celelalte programe codate fara sa achiti abonament pt ele?am inteles ca ar exista o metoda sa le poti vedea gratis

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: