home to blog Cetatea Fagaras

Cetatea Fagaras

Cand am fost acolo, niste munctori sapau la intrare un sant. Mi s-a povestit ca anii trecuti era acolo, in cetate, o super carciuma unde veneau oaspeti din tara Barsei, din tara Sasilor sau de peste sapte mari si sapte tari sa se adape si sa se bucure de petrecere. Craciuma aia s-a inchis, iar cetatea a intrat inca o data in reconstrcutie.

Acum cetatea e trista, fara activitate, fara vizitatori, cu un muzeu cu taxa de intrare mult prea mare ca sa mai ai chef sa intri si probabil sa nu vezi nimic. Totusi ai o spanzuratoare in curtea interioara pe care poti sa o testezi sa vezi daca rezista si e eficienta sau nu.

  Redescopera Romania este un proiect Petrom, sustinut de BCRDaciaRomtelecomParalela 45 si Muzeul National al Taranului Roman.

11 thoughts on “Cetatea Fagaras

    1. Ce mai este intretinut si promovat la noi in tara? Cate situri arheologice au fost lasate in paragina? Cate muzee mai rezista, cu maxim 1-2 angajati? Ahem… cati romani din generatia de dupa ț89 mai au treaba cu cultura si istoria romana?

  1. Cetatea Fagarasului e trista oricum prin prisma tuturor crimelor care au avut loc acolo, prin prisma chinului suferit de oameni nevinovati.

  2. Muzeul chiar nu e nimic de capul lui, si sincer sunt de parere ca mai mult de 3 lei chiar nu merita (biletul e 6 lei). Totusi e OK ca mai afli putin din istoria zonei.

  3. Cetatea este la fel de trista&in paragina de vreo 2-3 ani cel putin de cand am ajuns prima data acolo.
    Am vizitat-o 2 ani la rand si nu se schimbase absolut nimic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.