home to blog Centrala eoliana in centrul Bucurestiului

Centrala eoliana in centrul Bucurestiului

De pe inter am vazut un lucru pe care nu ma asteptam sa-l vad in Bucuresti.centrala eoliana in centrul bucurestiului

E foarte practic sa iti faci centrala eoliana in centrul orasului. Ai vant oricum aici, chiar daca adie sau sufla mai puternic, iar elicea se invarte, drept urmare se produce energie.

In schimb nu stiu pe nimeni care are panouri de energie solara pe vreun acoperis din Bucuresti. Ii inteleg, au profit destul de mare si nu prea se gandesc la costuri.

12 thoughts on “Centrala eoliana in centrul Bucurestiului

 1. Costurile sunt enorme ca sa aduci cateva eloliene SH de la nordici sau tarile de jos. Iti trebuie si o tona de acte pentru asa ceva. Singurele eoliene calumea din tara sunt la Baia jud Constanta si undeva prin Piatra Neamt.

 2. S-ar putea sa ma insel , dar in stanga moristii eu vad si un panou solar. Cladirea imi inspira ceva din domeniul meteo sau altceva tehnic.

  Nu inteleg ce inseamna “costuri enorme” – depinde la ce te raportezi. Un sistem casnic individual mixt eolian+solar aproximativ 5.000 de euro.

  O morisca pentru energie eoliana trebuie sa fie montata la un nivel superior cladirilor inconjuratoare sau a copacilor daca te afli intr-o zona forestiera.

  Ups ! Cred ca v-am plictisit, scuze ! 🙂

 3. “E foarte practic sa iti faci centrala eoliana in centrul orasului. Ai vant oricum”
  Serios? [citation needed]. De unde stii cat si cum bate vantul intr-un oras?
  Si nu mai zic nimic de zgomotul pe care-l fac eolienele…
  G.

 4. @Geo Atreides:
  Piticu se refera la centrul Bucurestiului, unde, intr-adevar, bate vantul de te da jos.
  Cand traversezi pe langa Inter intelegi despre ce e vorba.

 5. Cristi, te înşeli puţin. Am scris odată pe Yahoo 360 despre asta.

  O centrală eoliană duce şi la 100.000 de euro, din care cea mai mare parte sunt investiţii în fundaţie cu structură anti-vibraţie, staţii de transformare, sistemul de control de la distanţă, studii de fezabilitate a zonei de amplasament. O astfel de centrală devine rentabilă după câţiva ani. Există chiar şi studii privind influenţa lor asupra migraţiei păsărilor sau a curenţilor de aer formaţi la sol.

  Panourile solare au randament scăzut raportat la suprafaţa ocupată. Unii au încercat acoperirea pe verticală cu panouri solare. Un documentar arăta o clădire de 25 de etaje ce producea electricitate pt numai 6 etaje ale clădirii învecinate.

  E mult de discutat pe tema soluţiilor alternative. Important e că deocamdată nu sunt atât de eficiente precum le laudă partizanii lor. Sunt bune, dar mai trebuie să avanseze tehnologia până să cad în extaz în faţa lor.

 6. sal eu am panouri fotovoltaice pe casa si sunt 100% independent nu am reusit sa ma racordez la electrica .locuim 6 persoane deci avem si consumatori.sunt ff multumit.gabi

  1. Gabi, daca primesti mesajul asta, te-as ruga sa imi dai un mail. Independenta 100% vreau si eu. Multumesc foarte mult.

 7. Miroase a reclama,100% independent?hmmm,oricum sunt foarte scumpe,stiti cumva peste cat timp va amortizati investitia? cam peste 50 de ani sau cam asa ceva 🙂 bafta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.