home to blog Ce mai face Biserica?

Ce mai face Biserica?

Pai daca ne uitam asa putin, Biserica Catolica tocmai i-a facut Papei Ioan Paul al doilea, pagini de Facebook si Youtube. Va fi astfel, cred ca, primul Sfant care va avea pagina de fani pe Facebook oficiala. Pe langa asta ii va transmite si in direct pe Youtube si Facebook, ceremonia de beatificare.

 

Cine s-a intalnit cu Papa Ioan Paul al doilea? Mana sus. Va amintiti senzatia pe care ati vazut-o cand ati fost fata in fata cu el da? Chiar si din masina. Eu cel putin am simtit ca atunci vad cel mai bun om din lume. Indiferent ce inseamna aceasta. Iar la Vatican e o ordine si un respect maxim pentru orice.

Intre timp Biserica Ortodoxa zice:

Cutremurul din Japonia şi alte dezastre ale stihiilor naturii sunt şi un avertisment adresat omenirii pentru a se întoarce cu faţa către Dumnezeu.

 

 

10 thoughts on “Ce mai face Biserica?

 1. Logica fail. Virgule lipsa. Trecem peste.

  Îţi dai seama că o să arzi în pucioasa din iad pentru blasfemiile astea, nu? Ai inima întunecată, ca şi Nero. Iei în derâdere cuvântul Preacurviosului, iar pentru asta vei arde.

  1. Bravo Victor

   ar trebui sa fii preot, insa pentru asa ceva trebuie sa postesti de internet.

   Si pa mine ma sperie capii ortodoxiei azi. Doar ‘intoarceti-va cu fata la Dumnezeu’? Numai atat? Unde sunt scenariile apocaliptice de acum 20 de ani? Alea in care vine sfarsitul lumii, vine antihristul, vin coduri de bare pe mana si cine cumpara produse ce au coduri de bare se vinde lui satan.
   Sa scriu negru pe alb, sriu de biserica ortodoxa crestina romaneasca, nu vreo secta oarecare. Tatal meu imi povestea cum spalati pe creier de popa niste tarani vroiau sa linseze un barbos. Preotul tinuse o predica despre cat de periculosi sunt cei din miscarea hippie si la mintea taranilor primul barbos intalnit era un satanist convins. Se comforma descrierii de hippie.

   Dar e bine si cu ‘intorsul la Dumnezeu’. E un progres: nu se mai incita la ura si refuzul unei alte lumi.

   Pentru Piticu, KillMe si ceilati mai relaxati: orice religie este transmisa populatiei printr-o institutie. Orice institutie isi plateste functionarii (preotii) si sediile (bisericile) iar pentru aceasta trebuiesc bani, stiti voi, ‘ochii dracului’. De aceea orice pretext de a-i aduce pe oameni mai aproape de biserica inseamana mai multi bani incasati. Logica si stiinta nu coteaza, ba chiar dauneaza formularii pretextelor.

   Imi place cum i se spune ‘preacurviosul’. Adica se duce prea mult la femei usoare?

 2. “o ordine si un respect maxim pentru orice.”
  1. mai putin ca iti cer 15 euro pentru a vizita muzeele de la vatican, desi 80% din cei de acolo vin sa vada capela sixtina, nu toate busturile, mai ales ca nu poti vedea intr-o zi tot ce e in acele muzee.
  2. odata ajuns in capela, nu ai voie sa vorbesti, nu ai voie sa faci poze sau sa filmezi, iar luminile sunt stinse pentru a face totul si mai intunecat. iar la intrare nu este nici un afis de fotografia interzisa !!!
  In rest, da, totul e ‘de bine’.

 3. Karol Wojtila (adica Papa Ioan Paul al II-lea) a facut mai mult pentru pacea mondiala decat toti politicienii cu tot cu Obama. Este respectat de multi pentru faptele sale, nu doar de catolici ci si de musulmani sau atei. Desi n-a transformat apa in vin, merita sa devina sfant – el reprezinta ceea ce AR TREBUI sa reprezinte crestinismul.

 4. Biserica Ortodoxa, adica astia de vor sa-si faca catedrala langa Casa Poporului? Mai profita si de pe urma cutremurului, sa ne ducem la ei.. sa cotizam.

 5. Se stie ca biserica este o afacere, popii sunt majoritatea niste nenorociti, sunt penibili in ce declara, mai bine ar dona bani la oamenii care fac anunturi umanitare ca le trebuie bani de operatii. Sigur popii au mai mult decat le trebuie. Toti au burtile umflate si nu fac foamea. Dupa mintea astora japonezii sunt mai pacatosi ca noi si uite ce pedeapsa le da, sa fim seriosi ca suna penibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.