home to blog Cauza erorilor Twitter

Cauza erorilor Twitter

Twitter are in spate o uzina uriasa, o intreaga nebunie de servere aflate intr-un cloud, intr-o solutie de clustering inovatoare. Nimeni pana la ei n-a avut nevoie de o procesare la acest nivel. Nimeni n-avea nevoie de raspuns atat de rapid in real time.
Ce face Twitter nu mai face nimeni altcineva acum, iar ei dezvolta pur si simplu o noua tehnologie de sincronizare a serverelor, de implementare a modificarilor si de afisare a lor in timp real. Iar pentru asta mai pot aparea erori de sincronizare. Nici ei nu stiu exact ce fac, doar testeaza solutii. Iar atunci cand ceva se intampla mai apar balene, se mai opresc contoarele de statistici si altele.

Paradoxal, ei stau intr-un singur generator. Nu datacenterul lor, ci doar birourile.

Poza facuta in San Francisco la birourile centrale Twitter. Ei sunt situati la ultimul nivel. Iar alea sunt singurele cabluri aeriene aiurea vazute in oras. Bineinteles in centru, pentru ca spre periferie sunt ca la noi, stalpi indoiti de greutatea firelor ce atarna de ei.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

3 thoughts on “Cauza erorilor Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.