home to blog Cat praf poate fi in Bucuresti?

Cat praf poate fi in Bucuresti?

Oricum mai mult decat anul trecut.

Azi[nn. – ieri] la 4, pe Podul Grant nu se vedeau blocurile din Crangasi de pe pod. Asta nu din cauza de soare, de lumina prea puternica, ci din cauza de praf si fum.
La ora 20, era un pic de vant ce s-a intetit in urmatoarele minute. Ceva normal as zice, ca in Bucuresti cam bate vantul de obicei. Eu fiind cu masina ma simteam oarecum protejat de vant, desi incercam sa merg pe mijlocul strazii ca nu cumva sa zboare vreun copac sau panou publicitar in directia mea.  In schimb am reusit sa vad o groaza de gunoaie luate de vant, rafale de praf, rafale de pungi si frunze uscate … si ma intreb.

In Bucuresti avem servicii de salubritate? Aici se strange ceva? Sau doar se sta si se asteapta ca natura sa isi faca de cap singura?

Ma uitam la saracii oameni care au fost prinsi afara, nu stiau cum sa se adaposteasca, cum sa isi acopere fatza. Am avut momente in care nu reuseam sa vad masina de la  2 metri din fata mea, ci doar praf luminat de farurile masinii.

Si totusi … unde naiba traim? In desert? Sa ne specializam si sa emitem avertizari de furtuni de nisip? Sa schimbam filtrele masinilor cu alea din Orient?

Iar voi va luati de mine ca ma plang ca s-au redus niste spatii verzi intr-un oras  oarecare.    Credeti ca ploaia asta o sa spele praful? Nu, il va strange doar  pe marginea strazii, ca urmatorul moment de vant sa-l ridice iar in plamanii nostri.

8 thoughts on “Cat praf poate fi in Bucuresti?

  1. Ca tot ai masina.. sa te fereasca dumnezeu de piatza presei[unde parchezi]. primavara trecuta ma uitam cu tibi cum zburau diverse de pe Casa Presei. Victime sigure: masinile de jos

  2. Vine sfarsitul lumii! Clar. Astia de la Garda de Mediu dorm. De fapt si noi dormim ca nu ii sunam atunci cand ii vedem pe cei care construiesc intr-o veselie si ies cu masinile de pe santier; imprastie nisip, pamant, praf prin oras. Dar lasa ca Videanu sigur gaseste o solutie si pentru asta.
    Azi am trecut prin pasajul de la Universitate. Sa vezi ce e acolo. e un fum si un praf de nedescris si totusi pe ei ii doare in pix. Au pus niste garduri cu plase (cica de protectie). Ar fi trebuit sa il inchida de tot daca vor sa faca o munca serioasa. Cara cu sacii moloz afara unde il rastoarna in masinile mari. Ei bine, si de acolo se face si avem praf. Nu au auzit de protectia muncii, inca nu constientizeaza cat de importanta este. Sunt atatea firme care ofera consultanta dar pe ei nu ii intereseaza decat sa castige.

  3. CRed ca peste tot in Romania este problema asta, nu doar in Bucuresti. In cel mai bun caz salubritatea aduna grosul sa spun asa…pe cand praful si restul….ne descurcam noi cumva cu el nu?:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.