home to blog cand filmul bate viata

cand filmul bate viata

Acum ceva timp am revazut Terminalul. Cine nu stie despre film, e vorba despre un tip care ramane blocat pe terminalul aeroportului din NewYork pentru ca in tara lui a izbucnit un razboi. Si era vorba de o tara mica, cu cativa locuitori insa suficient ca sa inceapa un razboi.

Acelasi lucru se intampla azi in Georgia. Parca inspirati din filmul ala se desfasoara ostilitatile. Le vedem la televizor si eu ma intreb oare cine e blocat pe aeroportul din NewYork.

Pana una alta, trecand peste motivele pentru care a inceput acest razboi, nu pot sa tin cu vreunii sau altii. In loc sa stea ei linistiti si sa rezolve economic problemele ei se complica militar. Pe langa asta imi amintesc de o prezicere a lui Nostradamus care zicea ca al 3-lea razboi mondial si ultimul va incepe prin 2007 in Irak. Atunci erau americanii acolo nu s-a putut. Acum e 2008 deci nu departe si un pic mai sus. Iar asta devine plauzibila.

5 thoughts on “cand filmul bate viata

 1. De fapt, Viktor Novorski (Tom Hanks) nu putea parasi aeroportul pentru ca guvernul instalat dupa revolutia din tara lui de bastina nu era recunoscut de americani, deci pasaportul lui era inutil. Cu Georgia nu e cazul.

  Totusi cazul real dupa care e inspirat Terminalul e uimitor si recomand un rezumat dragut de pe wikipedia aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Mehran_Karimi_Nasseri

 2. La chestia cu profetiile cred ca ai mers un pic cam prea departe. Nu e cazul. E vorba de doua forte cu puteri total diferite. O sa se termine repede.

 3. Problema este ca, indirect, astea se intampla din pricina dorintei Americii de a se intinde peste tot. Din moment ce se infiltreaza, prin diferite mijloace, cu NATO cu tot, pana in coasta rusilor nu se poate sa nu fie urmari.
  Trebuie sa intelegem in ansamblu situatia. Nu poti sa faci ce vrei, sa calci in picioare interesele tuturor celorlalti mari jucatori si sa te astepti ca ei sa nu reactioneze.
  Sunt lucruri care nu se fac. NATO nu mai are justificare intr-o lume unde polaritatea comunism-capitalism a disparut. A ramas China cu comunismul ei de fatada si atat. Pentru asta nu duci NATO la granitele rusilor sa se simta, pe buna dreptate amenintati. Din pacare, rusii au dreptate. Isi urmaresc interesele. Si daca evreii au avut “dreptul” cand li s-a pus pata sa puna la pamant Libanul, pai sa nu se mai umble mereu cu 7 unitati de masura. Si prostul ala de Saakasvili sa stea pe fundu lui; daca a sarit ca prostul din baie la razboi cu rusii asa ii trebuie.

 4. @ Mihai sa stii ca nu e ft departe Piticu. Adica gandeste-te putin, avem de-a face cu Rusia, i se pune pata, face scandal, vine NATO si face scandal…=> Boom razboi mondial

 5. presedintele georgiei e un retard. ce l-a mancat sa se duca peste oestieni ? sau a crezut ca de din ’92 de cand sunt trupe rusesti acolo n-o sa riposteze nimeni ?

  a venit cu gura mare la bucuresti ca el vrea in nato si ca rusii sunt nasoi and stuff. credeti ca putin a uitat ?

  ce-a crezut ? c-o sa vin bush de la 10.000km departare sa-l urecheze pe putin ca de ce le da la georgieni cu bombardeaua de-i asculta dupa aia cu urechea ?

  era timpul ca rusia sa arate ca ‘enough is enough’. acu ca georgia a picat la mijloc… tough luck. data viitoare (daca o sa mai apuce) poate isi aleg si georgienii aia un presedinte care nu e prost de gura si gandeste macar o miscare inainte.

  parerea mea. ™

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: