home to blog Bucurestiul la fel de murdar din totdeauna

Bucurestiul la fel de murdar din totdeauna

Uitandu-ma la colectia asta de poze am ajuns la o concluzie trista.

Bucurestiul a fost la fel de murdar intotdeauna.

Inainte strazile erau cu pavaj si desfundate, astfel incat ele serpuiau romantic printre case frumoase, dar fara sistem de canalizare. Apoi a venit comunismul, le-a daramat, a reconstruit orasul. Insa constructia noilor blocuri s-a facut haotic, in graba de a face ceva repede, fara a se tine cont de idei de sistematizare, fara a se gandi daca merge, daca asa trebuie, ce se v-a intampla peste ani. Atunci totul s-a facut sa se faca norma de blocuri construite in timp rapid, drept urmare strazile au ramas ultimul lucru de curatat.
Si nu s-au curata deloc. Nimeni nu a fost educat nici atunci, nici niciodata ca trebuie sa nu lase gunoiul in fata blocului asteptand sa-l ridice cineva si nici nimeni nu s-a gandit sa gaseasca o solutie astfel incat gunoiul sa nu ramana pe strazi. Iar daca astea se vad in niste poze de atunci, nu ma mai gandesc de ce nici acum nu putem fi altfel.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

5 thoughts on “Bucurestiul la fel de murdar din totdeauna

 1. S-a construit haotic, asa e, s-au facut nedreptati cumplite, s-au daramat monumente si cladiri exceptionale in nebunia lui Ceausescu, cladiri precum Spitalul Brancovenesc, Sfanta Vineri.
  Dar astazi nu se mai construieste nimic.
  Fiindca niste [ aici pune cuvantul tau ] au interese sa nu se faca nimic ca lumea, suntem legati de cercuri internationale de interese, etc.

  Eram copil, stateam in Hagi Ghita si priveam cum se construia Podul Grant.
  Amintiri…

 2. Fals, pustiule, ceea ce vezi in aceste poze arata un Bucuresti in constructie si schimbare majora. De aici si deranjul mare care apare in poze. Eu traiesc dintotdeauna in Bucuresti si pot sa-ti spun ca mizeria a aparut din momentul cind bunul simt a disparut. Deasemenea autoritatile impuneau mentinerea curateniei in fata imobilelor si parcurilor, iar acest lucru se executa ( cu sau fara tragere de inima). De nenumarate ori am sapat gradina din fata blocului, am dat zapada la o parte si am curatat parcul de frunze sau gunoaie. Dar totul inainte de ’89. Dupa, a invins democratia.

 3. Am o intrebare tu cand esti pe strada si fumezi arunci chistocu pe jos?

  Daca da inseamna ca si tu participi la murdarirea orasului asa ca nu ar mai trebui sa te plangi…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: