home to blog Birocratia si lipsa de comunicare intre institutiile statului

Birocratia si lipsa de comunicare intre institutiile statului

Ce titlu am putut sa aleg si eu, parca as spune o noutate. In schimb am o poveste sa va zic …

Azi m-am gandit eu sa ma duc sa-mi reinnoiesc pasaportul, pentru ca atunci cand am plecat in Africa era cat pe ce sa nu iau viza, din cauza datei de expirare a pasaportului. Si drept urmare am plecat la drum pe caldura asta. Undeva la iesirea din Bucuresti m-a lovit un val puternic de caldura, in timp ce termometrul masinii arata doar 37 de grade, ceea ce inseamna ca asfaltul si radiatiile sunt mai puternice decat ma asteptam.

Cum eram eu obisnuit sa fac pasaportul, acum 5 ani cand l-am schimbat ultima data, te duci doar cu buletinul si scoti pasaportul nou, asa m-am dus si astazi. Baiatul de la ghiseu, un tip ciudat de vorbitor si de binedispus, mi-a zis ca-mi trebuie certificatul de nastere si copii dupa buletin si certificatul de casatorie. M-am mirat de ce imi trebuie astea pentru ca acum 5 ani nu-mi trebiuau si mi-a explicat ca de fapt nu mi-ar fi trebuit, dar am schimbat buletinul.

Ha?! Ce are schimbarea buletinului cu un nou pasaport, e acelasi buletin nu? Ei bine, nu e. Cartile noi de identitate (naiba stie de cand) sunt diferite de cartile de identitate de acum 10 ani de zile. Au lipsa din ele campul care scrie prenumele tatalului si al mamei. Si pentru ca nu mai am pe buletin numele parintilor mei, trebuie sa le aduc astora de la pasapoarte un alt act doveditor care sa le spuna ca sunt baiatul lui mama si al lui tata.

Si asta e like … wtf?! Cum adica au decis astia care fac buletinele sa scoata randul ala de pe cartile de identitate, asa de capul lor? Adica nu s-or fi gandit ca poate le mai trebuie si altora asa ceva? Sa zicem politistilor care te legitimeaza pe strada si te intreaba cum o cheama pe mama si pe tata? Sau cel putin alora de la pasapoarte? Iar astia de la pasapoarte de ce n-au facut scandal si de ce n`au reclamat problema inainte sa schimbe buletinele tuturor?

Drept urmare a trebuit sa mai fac vreo 80 de kilometri in plus sa caut certificatul de nastere pe unde l-am pierdut, sa ma intorc, sa conduc violent si sa ma enervez incercand sa ajung inapoi la serviciul pasapoarte pana la ora 16:30 cand teoretic se incheia programul cu publicul.
Am ajuns la 16:35, am parcat si am alergat inspre sediul politiei. Am intrat, iar la etajul 1 era pustiu, lumini stinse, televizoare stinse, geamuri inchise. Nu mai era nici un angajat. Nici macar portar sau vreun alt birou de copiat acte ceva, nimeni, nimic … zona crepusculara.

Bine, pe langa asta Romania in ultimii 50 de ani n-a reusit sa gaseasca o solutie ca sa nu se mai plimbe fraierul tot orasul ca sa plateasca o taxa la CEC pentru pasaportul electronic si o alta taxa, in celalalt capat al orasului la trezorerie – ceva de genul taxa consulara. Mai mult de ce nu se platesc taxele astea toate la un loc, la un automat in incinta serviciului de pasapoarte? E asa de greu sa automatizezi chestia asta?

M-am ofticat ca am lasat aparatele foto in masina, altfel pozam prin Ploiesti niste lucruri cu adevarat interesante. Dar o sa incerc luni.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

9 thoughts on “Birocratia si lipsa de comunicare intre institutiile statului

  1. Eu i-am facut celui mic pasaport luna trecuta si am platit ambele taxe la CEC. Inteleg din ce ai scris ca ai fost in Pipera, nu? Nu iti era mai simplu sa ajungi la Romana? Iti sugerez data viitoare sa ajungi la directia de pasapoarte cel tarziu la ora 8:30, dupa aceea incepe aglomeratia. Bafta!

  2. Eu i-am facut celui mic pasaport luna trecuta si am platit ambele taxe la CEC. Inteleg din ce ai scris ca ai fost in Pipera, nu? Nu iti era mai simplu sa ajungi la Romana? Iti sugerez data viitoare sa ajungi la directia de pasapoarte cel tarziu la ora 8:30, dupa aceea incepe aglomeratia. Bafta!
    @ Daiana E bun buletinul, dar de anul trecut e trecuta cetatenia in locul numelor parintilor!

  3. @piticu: E aiurea ca iti cer CN.
    Eu mi-am facut pasaport acum o luna in consulara din Londra, unde m-am dus cu buletinul, am platit taxa la ei, si mi-au zis direct (dupa nume, prenume si CNP): Te numesti, data nasterii e asta, parintii sunt astia, domniciliul este asta, etc. Am confirmat, si asta a fost tot.

  4. Eu am fost in bucuresti sa platesc la un cec taxa consulara si taxa de pasaport ( aia de trebuie platita la trezorerie cica ) si CECUL respectiv se afla in sect 4 . Tipa de la ghiseu a zis ca ea nu poate incasa decat pentru sect. 4 bani in cont , ziceai ca e un sertar nu un cont . Am fost la un CEC pe o strada paralela unde mi-au incasat imediat ambele taxe si le-am zis sa atentioneze responsabilul de zona de angajatii minune. La pasapoarte la pipera ( ptr ilfov ) am terminat in cam 30 min .
    Nr.2 . Am fost sa imi schimb buletinul saptamana trecuta ca expira. Programul era de la 8 la 12 si dupa amiaza de la 15:00- 18:30 . Am plecat dupa amiaza de la job si ajung ( tot in prahova ) la 15:00 cand un politist imi spune : aaa, stati degeaba, au plecat acasa, le-a dat primaru drumu ca e prea cald afara. WTF? ? asa ca , pe banii mei ( cei multi pe care ii platesc sub forma de impozit pe firma si pe care fiscul mi-i cere prin scrisori de 5 ori pe luna ) oamenii stau linistiti acasa, ca pentru mine nu o fi cald, ca m-am teleportat din bucuresti in prahova, ca sefu si asa nu avea nevoie de mine la birou . Asa ca – SA-I DEA DREACU PE TOTI AFARA SA MOARA DE FOAME !!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: