home to blog Berlin, prima impresie

Berlin, prima impresie

E racoare, ca sa nu zic ca e chiar frig, asta in timp ce temperatura ajunge la maxim 19 grade azi, iar minima la 10. (am inceput sa vorbesc despre vreme, asta nu e bine). In schimb, totul e verde. Daca la noi s-au uscat deja copacii si iarba, aici e verde.  Nu remarc curatenia, remarc doar multitudinea culturala din oras.  Iar asta se vede in blocuri. De la balcoane care au rufe la uscat, la balcoane pline cu antene de satelit sau balcoane care afiseaza mandre steagul germaniei.

 

In schimb sunt multi turisti. Cum ar fi ca Bucurestiul sa atraga si el turisti. Nu zic sa le ofere ceva, dar nemtii au un singur lucru, trasee turistice. La noi, turistii vin de capul lor si descopera … ce descopera?

 

Si biciclete, foarte multe biciclete. Si o groaza de soferi politicosi care le dau prioritate astora cu bicicletele, dar mai mult, biciclisti responsabili care se asigura de fiecare data de cate ori traverseaza strada sau ceva.

 

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

9 thoughts on “Berlin, prima impresie

 1. Stiu despre ce vorbesti! Celeasi impresii le-am avut si eu cand am fost acolo prima data. Un oras civilizat, curat si cu multe de oferit atat turistilor, cat si localnicilor.

 2. Daca stai mai mult ai sa descoperi ca uneori ai senzatia ca sunt mai multe orase, toate amestecate intre ele dar cu multe elemente distincte (cred ca asta ar fi paradoxul Berlinului):)

  Nu vorbesc numai de vest si est – unde diferenta este asa de interesanta in sensul prozaic al cuvantului…daca are unul:)

  Un Berlin al lumii de afaceri, groaznic de aglomerat si semnand un pic cu o coada de’a noastra la ceva…alege tu ce:)

  Si ultimul si cel mai trist un Berlin al fanaticilor, al oamenilor pentru care nu existi daca nu vorbesti germana. Dar cum fiecare experienta este complet diferita te las sa il descoperi singur..

  Have fun si zi-mi daca vrei sa iti intregesti colectia de poze:)

 3. M-am mutat in Berlin la inceputul anului, viata aici are multe + si -, fiid Romani am avut mult de suferit, e greu sa vrei sa muncesti dar sa fii conditionat de permisul de munca pe care nu se zbate nimeni sa ti-l obtina chiar daca esti membru EU. Foarte greu sa inchiriezi apartament, cer act de la banca sa demonstrezi ca nu ai probleme cu credite, incoming-uri de ultimile 3 luni si permis-ul de munca, daca te duci sa incepi viata noua acolo ai mult de tras, chiar daca ai bani pentru ei nu esti platitor sigur. In rest calitatea vietii este mult peste asteptari, mancare foarte ieftina si variata. Limba se invata, cursurile de integrare intensive costa 130euro/luna adica modul , 3ore/zi, 5 zile pe saptamana. 1 luna = 1 modul, dupa 6module ai examen si dupa promovare primesti 50% din banii investiti in curs inapoi. traportul in comun este foarte scump pentru noi, abonament lunar 74euro pe zona A, tichet de 2ore transport = 2.30 e, tichet saptamanal – 24 euro. Vremea… am prins destul de urata, vara asta nu s-a transpirat aici, numai nori si rece, au fost zile frumoase cat sa le poti numara pe degete ( am inteles ca e primul an in care se intampla asta ). In rest frumos, nu regret nimic, vin in tara la mine acasa in RO “vizitator”…

  Este frumos sa traiesti intre oameni politicosi (majoritatea), fara frustrari/complexe, nu te ia nimeni de sus si au rabare, iti explica… de retinut ca apreciaza foarte mult cand stii cat de cat ceva din limba lor.

  Romania m-a dat afara din ea, nu se mai poate trai acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.