home to blog Bataie pentru o bucata de paine

Bataie pentru o bucata de paine

Undeva in anii ’90, parintii ne avertizau: vezi ca vor veni vremurile in care sa ne batem pe o bucata de paine. Noi mancam untura pe paine pe vremea aia si ziceam, uite ca se gaseste inca paine, nu ne vom bate.

A trebuit sa ajungem in 2011, sa vedem cum se bat oamenii pe o bucata de paine. Nu pe o paine intreaga, pe o bucata.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

9 thoughts on “Bataie pentru o bucata de paine

  1. In anii ’70, mofturos la mancare fiind, eram certat de tata sa mananc, pentru ca va veni ziua in care nici paine n-o sa mai vad.
    In ’80 painea s-a rationalizat si asta a trezit romanul din lene si frica. Dupa 10 ani.
    Astept din nou o răsculare… in secolul asta.

  2. Asta nu o fac de foame. Daca e sa fim sinceri cu noi si ne uitam la ei (mai un lantisor de aur, verigheta, ochelari de soare, ceas, etc.), cam toti ar avea ce sa vanda daca ar fi situatia chiar atat de grava. Dar nu-i “dracu” chiar asa de negru. Aici sunt imagini din ciclul “daca e pe gratis, stam la coada ca si noi vrem”. Ca e vorba doar de paine (fie ea sfintita sau nu, pana la urma tot paine e) arata cat de mult sunt dispusi unii sa se injoseasca. Doare ca o spun, dar acolo se imping bunicii si parintii unora de pe aici. Nu va place adevarul, stiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.