home to blog Asa ceva

Asa ceva

Abia au bagat la metrou automate de cartele pentru calatori. Acolo poti plati cu cash, am impresia si cu card.

In schimb, in urma imenselor scandaluri legate de turisti straini, de lipsa cartelelor de la casa de bilete, de greutatea cu care acestea se cumpara si cum oamenii pot sa urce in autobuzele de la Aeroportul Otopeni, in fata aeroportului, in statia de la sosiri, a aparut asa ceva:

Acest dispozitiv e prevazut cu un ecran touch screen, permite plata cu cardul de credit, permite plata cu bancnote si monede si se alimenteaza cu multiplu de 5 lei si de un leu.  Pentru ca eram aiurit dupa zbor, nu m-am sesizat daca acest dispozitiv ofera si cartele celor care doresc sa isi cumpere un bilet de autobuz.

Dar e tare! Trebuie sa mentionam raspunsul lui Corneliu, care a zis:

Si sa ne bucuram si noi ca am ajuns in secolul 21. La vreo doisprezece ani dupa.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

9 thoughts on “Asa ceva

  1. unde sint instructiunile de pe liniile expres (780, 783)ca 1=info nr. de calatorii, 2=validare calatorie. ce inseamna card activ pe panou? permite plata cu cardul de credit???????? ala de debit ce are, daca am bani?

    1. Te contrazic. “in toate partile” e o afirmatie pe care nu ai cum sa o sustii. In primul rand pentru ca e generala, iar in al doilea rand pentru ca nu e valabila.

      Ca ar fi mai “user friendly”, mai “aerodinamic”, mai “vizual” da, nu contest. Dar ia in calcul – asa cum tu ai spus-o – ca e o masinarie.

      In Madrid, toate statiile de metrou sunt prevazute cu astfel de aparate, de altfel foarte asemanatoare cu cele din Bucuresti.

  2. Mult mai ok mi se pare faptul ca exista destul de multe bancomate BCR care iti permit sa incarci cardul RATB (abonamente sau portofel electronic) folosind orice fel de card, nu doar BCR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.