home to blog As vrea un OPML de la zelist

As vrea un OPML de la zelist

Ma gandeam eu  ca tot s-au schimbat blogurile cu mult fata de acum cativa ani de zile. Multi s-au mutat la alte adrese, multe bloguri s-au inchis, alte bloguri au aparut pe piata. Si pentru toate blogurile romanesti e un motoras de cautare si indexare care le face cateva topuri. Daca Zelist se lauda ca aduna niste bloguri aratandu-ne topurile lor, care sunt mai bune, ce articole ies in evidenta si ce stiri sunt cele mai comentate, ma gandesc ca ar fi bine sa faca si un OPML astfel incat eu sa pot sa-mi pun in google reader blogurile pe care ei le monitorizeaza.
Sau daca nu vor sa exporte linkurile de la rss-urile blogurilor pe care le citesc, atunci sa faca ei un motoras de citit rss-uri, de genul Google reader, astfel incat omul sa fie informat si la curent cu ce se intampla prin blogosfera romaneasca.

Intr-adevar, ar pierde munca de a fi adaugat bloguri noi in lista lor de cautare, dar asta ar creste numarul de cititori ai blogurilor romanesti. Daca esti abonat la o lista de sa zicem, top 2.000 de bloguri romanesti sau top 5.000 le citesti in fiecare dimineata la cafea cu scroll … repede si frumos nu?

Si asta pentru ca am eu impresia ca lista mea de feed-uri din google reader a expirat de prea mult timp. Catalin suna bine?

Siti ca acest articol poate ajunge in topul zelist daca ii dati suficiente retweeturi (folosind butonul de mai jos) si daca il comentati.
TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

12 thoughts on “As vrea un OPML de la zelist

 1. Se aude, domnu’, cum sa nu se auda.
  Intrebare:
  Vrei fisiere OPML pe categorii sau generaliste?

  Mi se pare o idee buna ce propui tu si sper sa gasim timp sa o facem cat mai curand.

  1. iti dai seama, cat se poate de fragmentat 🙂

   sa isi aleaga omul categorii de bloguri (avem?) categorii de stiri, cate bloguri sa isi exporte in opml 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.