home to blog Arthur Guinness Day

Arthur Guinness Day

Ar trebui sa va intreb acum daca va place berea. Si culmea ar trebui sa primesc un raspuns negativ. Apoi sa va intreb daca va place Guinness. Aici stiu sigur ce raspuns as primi: da, cate?

Povestea e simpla. Arthur Guinness a fost baiatul care a inventat si s-a apucat de productia berii cu acelasi nume. Ziua lui Arthur Guinness va fi sarbatorita la nivel international in peste 40 de tari unde, la ora 17.59 (ora Irlandei) milioane de consumatori vor ridica o halba in cinstea lui Arthur. Ora 17.59 aduce aminte de momentul in care antreprenorul Arthur Guinness a semnat contractul de inchiriere a berariei St James Gate din Dublin (anul 1759) si a inceput productia berii.

Arthur Guinness a fost un antreprenor inteligent, in anul 1759 ajungang sa semneze un contract de inchiriere pe 9000 de ani pt Beraria St.James Gate. Desigur, el nu avea de unde sa stie, la momentul acela, ca beraria sa va deveni, ulterior, unul dintre cele mai importante centre de interes turistic din Irlanda. De asemenea, el a fost printre primii exportatori de bere, la 10 ani de la prima productie de bere acesta ajungand sa o exporte inafara granitelor Irlandei.

In Romania, vom sarbatori ziua lui Arthur in Arthur Irish Pub (Centru Vechi-Str Gabroveni nr 20) unde incepand cu ora 20.00 vom avea un program special cu muzica irlandeza (formatia Shannon), dansuri speciale si bere buna. De asemenea, vom inchina cu totii un pahar in cinstea lui Arthur, asa cum se va intampla peste tot la nivel international.

 

Concurs Arthur Guinness Day

Sa nu credeti ca e de pomana ce v-am prezentat mai sus. Se intampla in felul urmator. Dupa cum vedeti in clipul de mai sus, dar si in clipul asta, trebuie sa comentati acest articol si sa imi spuneti ce urare aveti pentru Arthur Guinness. Trei cititori – cei mai inspirati – vor fi premiati prin invitatii la petrecerea Guiness, alaturi de mine, iar unul, cel mai inspirat si mai creativ dintre voi primeste si un bax de bere Guiness pentru a sarbatori ziua lui Arthur si alaturi de prietenii sai. Ce se v-a intampla la petrecere …. eheeee

Nota bene: Pentru ca ora Irlandei inseamna in Romania 19:59, trebuie sa fim cu totii  la Arthur Irish Pub, joi,  la acea ora pentru a putea incepe petrecerea cum se cuvine, in adevaratul stil irlandez.

Pe facebook Guinness mai face si alte concursuri, deci e recomadat sa dati like si sa participati.

11 thoughts on “Arthur Guinness Day

  1. Dacă trăiam în vremurile lui Arthur Guiness, astfel încât să prind ziua lui de naștere, i-aș fi spus următoarele:

    „Cu mai bine de jumătate de mileniu în urmă, o minune a dat naștere unui rege. Numele său era Arthur iar minunea a fost scoaterea Excalibur din piatră. În zilele noastre, istoria s-a repetat. Minunea berii de calitate a dat naștere regelui berii Irlandeze – Arthur Guiness!

    Se spune că e bine să înveți din greșelile trecutului, deci nu cu sabia faci pace! De aceea, berea îi va uni pe oameni și toți vor afla că asta s-a întâmplat datorită lui Arthur Guiness al Irlandei!”

    Noroc!

  2. Eu i-as binecuvanta lui Arthur Guinness inspiratia de a inchiria beraria, inainte de toate, apoi priceperea in realizarea celei mai bune beri brune din lume, si, in sfarsit, puterea prin care a reusit sa mentina reteta neschimbata atat amar de vreme. mi-as mai dori eu si sa fiu de fata la cea de-a 9000-a aniversare, cand nadajduiesc ca un urmas al lui va prelua afacerea, pentru ca, pur si simplu, de Guinness nu te poti satura niciodata… dar asta din pacate nu se va intampla. da’ poate ca macar de data asta, cine stie.. ;o)

  3. Se spune ca romanul bea si de supararea si de fericire. Sa stiti ca vorba asta e de fapt preluata de la… ghici: irlandezi. Ei spuneau ca o halba de bere se potriveste si la cele mai fericite evenimente si in momentele de incercare. Asa ca: suparati ca nu mai e, dar fericiti ca ne-a lasat berea Guinness ca mostenire, sa inchinam o halba in cinstea lui Arthur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: