38 thoughts on “Ai dat shpaga la doctor?

 1. Eu nu am dat, niciodata, in principal pentru ca nu am avut probleme medicale de care sa-mi pese serios. Mai si platesc o asigurare medicala la o clinica privata, ar fi culmea. Dar, sunt convinsa ca daca as avea nevoie de o operatie as da imediat banul daca nu reusesc sa sar granita pentru ea (care ar fi in orice moment prima varianta). Membri din familie au dat spagi la greu pentru a fi tratati mai cu simt de raspundere. Pur si simplu le-a fost greu (sau chiar imposibil) sa fie incisivi cand viata lor era mainile unui doctor caruia nu parea sa-i pese prea tare.

 2. Luna trecuta m-am operat si eu si sotia, la interval de doua saptamani (hernie, respectiv apendicita). Nu am dat nici un leu, doar am cumparat leocoplast, la sugestia lor (leocoplastul de la Colentina e destul, dar e iritant). O singura problema am avut cu o asistenta care a refuzat sa-mi schimbe pansamentul ca sa se uite in continuare la telenovela. Am atras atentia doctorului de garda care trecea intamplator si s-a ocupat el in timp ce baragladina ii intindea, spasita, materialele.
  Din pacate prea multi au impresia ca te taie aiurea, ca-ti face anestezia aiurea, etc, daca nu cotizezi. Fraieri sa fie aia sa nu accepte daca le intinzi “dreptul”?..

 3. am data spaga in 2006, la Fundeni, cand a fost taica-miu operat la inima, triplu by-pass si inlocuire de valva.
  Ne-a costat 2000 RON numai operatia. erau pacienti in salon veniti inaintea lui taica-miu care fie nu dadusera bani sau nu erau destui si pur si simplu erau tinuti in viata si nimic altceva.
  in aprilie 2010 am dat spaga la operatia de cezariana a neveste-mii, m-a costat 600 RON prima mina.

 4. Înainte să publici articolul cu spitalele la superlativ nu aveam răspuns la întrebarea Pollului, deşi am votat că Da.
  Acum am răspuns: de prost 😀

 5. Daca vrei sa nu mori pe patul de spital, mai ales cand urmeaza o operatie cu ceva risc, dai oricat numai sa stii ca doctorul si anestezistul sunt multumiti. Nu mai zis la recuperare, ca sa te bage o asistenta in seama, eventual sa te ajute sa te deplasezi pana la baie inseamna 5-10 lei de fiecare data. That`s Romania.

 6. Sigur ca trebuie sa dai spaga,k altfel nu te baga nimeni in seama,de fapt dr.i-a si spus mamei mele,care s-a operat de triplu bypass coronian,operatia(costa 1000 de euro,ca sa fie toti medicii multumiti),si vreo 800 de euro medicamentele,aparatele,plamanul artificial,etc…
  Dar acum nu mai conteaza,cand ma gandesc ca i-au salvat viata mamei mele,dk statu roman nu plateste doctorii,trebuie sa plateasca cineva…

 7. Parerea mea sincera? In Romania, si la salariile pe care le au medicii TREBUIE si este OBLIGATORIU intr-un fel sau altul sa dai spaga. Nu spun, sunt medici jos palaria care daca vrei sa le dai tu ceva, foarte bine, insa ei isi fac meseria oricum, insa, sunt medici care te trimit acasa si nu te baga in operatie daca nu cotizezi la ei…
  Eu sa fiu sincer, DAU ca sa fiu sigur ca o sa ies cu bine, dar repet, am avut parte de medici foarte buni, care nu au vrut sa ia si la externarea din spital am ramas prieteni, ne sunam ocazional si cand am trecut prin Bucuresti, am sunat si daca a fost liber, l-am invitat la o masa impreuna. Medici jos palaria.

  Insa sunt foarte putini medicii buni in adevaratul sens al cuvantului. Salariile mizere fac medicii sa procedeze asa, ca un medic are un salariu intre 800 si 1800 Lei, un salariu de toata jena.

 8. Da,am dat la mai multi doctori !In Iunie 2005 m-am internat la Chirurgie I Spitalul Judetean Prahova, sef si Director General a acestui Spital era Dr.Chirurg Georgescu Florin Antonie,pentru o rana mica de culoare roz la degetul mare al piciorului stang.Dupa o consultatie superficiala, consultandu-se cu Sefa Asistenta la Sala Pansamente[!!??] si bazandu-se pe faptul ca am Diabet II, mi-a dat pe loc verdictul de amputare a piciorului stang din coapsa !!!Vazand superficialitatea consultatie si verdictul dat, dupa o luna de internare fara nici un tratament,i-am dat spaga 4.000.000 lei,un tablou-pictura si o icoana pe lemn !! Cu toata spaga data, pe data de 5 Iulie 2005 mi-a amptat piciorul stang din coapsa,in loc sa imi recomande by-pass,cum in 2006 am facut operatie by-pas la Spitalul Militar Buc,printr-o Policlinica particulara si a costat 30.000.000 lei.Majoritatea Doctorilor din Romania iau spaga!!

 9. Interesant faptul ca in urma unui telefon pe care l-am dat acestui MACELAR SPAGAAR pe 21 Dec.2005,in ajun de Craciun ,sa imi inapoieze Icoana cu Isus, care era sfintita si nu o merita ,m-am trezit acasa cu o cunostinta comuna ,pictorul Valter Paraschivescu{atat acesta cat si SPERTARUL mi-au fost elevi in cursul elementar !!!} cu sotia lui,retituindu-mi suma de 4.000.000 lei,Tabloul-pictura si Icoana !!!Oare acesti MONSTRII SPAGARI AU CONSTINTA !!? Va intreb si ma intreb !!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.