Share
 • 8
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  8
  Shares

Eu am vreo 3000 de numere de telefon in agenda telefonica. La astea se adauga inca 5000 de contacte din Facebook, plus ce imi dubleaza google+.  Si pentru ca am android folosesc google pentru a stoca contactele si agenda telefonica.  Totul e rapid si frumos, sincronizare, poze, tonuri de apel separate pentru fiecare numar in parte etc.

Cand apare si al doilea telefon tot pe android, folosesc acelasi cont de google, iar partea buna e ca se sincronizeaza numerele de telefon in ambele telefoane fara sa le introduc de doua ori. In schimb cautarea unui numar de telefon devine extraordinar de grea. Ajung undeva la doua minute pentru a-mi afisa un numar de telefon din agenda pe unul din telefoane. Ce face telefonul? Il intreaba pe celalalt pe internet daca are acelasi numar de telefon, daca are voie sa-mi afiseze numarul de telefon din agenda?

Am resetat unul din telefoane si instant agenda telefonica a inceput sa fie responsiva, sa functioneze corect si rapid. Si atunci ma gandesc ca sa folosesc conturi separate de gmail pe fiecare telefon in parte. Dar cum imi sincronizez agenda telefonica intre ele? Exista vreo solutie sa sincronizez automat intre doua conturi de gmail agenda telefonica? Sau mai are cineva aceeasi functionalitate cand foloseste acelasi cont de gmail pe doua telefoane? (aici trebuie luat in considerare numarul mare de contacte din agenda).  Daca aveti idei, please hit me.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

13 Responses

 1. Jteph

  Din cele 3000 de numere de telefon câte le apelezi într-o săptămână. Fă puțină „optimizare” 🙂

  Reply
 2. ovi sirb

  O solutie “aproape” automata ar fi sa faci export la contactele din primul cont Google (ti le salveaza in .csv, parca) si apoi sa importi fisierul in al doilea.

  Reply
 3. Dorel

  Incearca asa: fiecare telefon cu contul lui de google si apoi in fiecare telefon adauga celalat cont de google pe linga cel default (pe fiecare tel o sa ai ambele conturi). Fiecare telefon o sa sincronizeze cu contul lui iar telefoanele o sa le amestece. Nu stiu cit de fiabil e, insa, inca n-am nevoie de 2 telefoane 😛

  Reply
 4. Adrian

  cred ca ar trebui sa faci in afisare exact contul de google… s anu iti afiseze si facebook (contacte aiurea car eprobabil le ai link-ate pe google…si as apoti optimiza cautarea in telefoane. in principiu functioneaza si cu trei telefoane

  Reply
   • Adrian

    da dar e vorba de vizualizare si de cautare. le lasi link-ate dar la vizualizare lasi numai contul de google, nu toate si roicum daca ai un contact facebook imposibil s anu il ai si pe google (agenda)

  • piticu

   da buna idee, stai ca n`am avut asta pana acu.

   plus ca acum vad ca la view am si show only with phone number … cool

   Reply
 5. Napster

  Manual sync cu csv-uri odata la cateva zile sau saptamanal, daca tii chiar asa de tare sa ai toate numerele disponibile instant. Alea de feisbuci si google- mi se par irelevante pe un telefon mobil.

  Reply
 6. Redgrave

  Trebuie sa accepti ca tehnologia nu poate face chiar orice… si acum sa fim seriosi, nu cred ca adaugi peste 10 numere de contact zilnic… poti face update manual la o saptamana dar oricum banuiesc ca ai ambele telefoane dupa tine deci tot iti gasesti persoana de care ai nevoie. Ia totusi in considerare si optimizarea aia… nu iti trebuie atatea contacte sa le porti dupa tine sincronizate, cand ai nevoie de cineva poti intra pe net de oriunde din orase si practic in multe moduri.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.