home to blog Afise inutile?

Afise inutile?

Am vazut afisul asta, cand stateam la coada pe DN1. Inca stau, ma uit la el si incerc sa-l inteleg. Ce sa cumparam din Romania? A mai ramas ceva? Mai face cineva rosii? Mai face cineva rosii ieftine?

Adica, atat timp cat rosiile sunt mai ieftine din import, fata de rosiile din romania, atunci de ce sa nu cumpar rosii din import, ca-s mai ieftine si sunt mai mari. Nu conteaza ca sunt mai proaste sau mai nesanatoase decat astea din romania. Conteaza ca sunt mai bine prezentate.

Ce sa mai cumparam din romania? Sau ce sa mai facem in romania? DN1 e zob. Pentru cine nu s-a plimbat, toata partea de munte a drumului national cel mai aglomerat din tara este plina de gropi. Cine poate repara asta? Bineinteles, tot romanii, dar le facem tot cu produse romanesti si cu servicii romanesti, iar rezultatele dau de dorit. Sa ne uitam la autostrazi? E aceeasi problema. Sa ne uitam in Bucuresti, unde doua pasaje care ar mai elibera din trafic, nu se mai construiesc pentru simplul motiv ca nu au chef consilierii alesi de catre cetatenii orasului?

Avem o tara, pacat ca este locuita
. Asta e sintagma dupa care ne ghidam de foarte mult timp. Face cineva ceva pentru asta, nu. Inainte vedeam ca razesii pustiau totul in retragerea spre munti atunci cand navaleau turcii. Acum vedem cum noi pustiim totul, fara ca turcii sau oricine altcineva sa navaleasca. Mai mult decat atat, ramanem si stam in mizeria pe care o producem. De ce? Ne place asta? Nu suntem in stare sa facem nimic mai mult decat atat?

Si daca cumparam produse romanesti, nu cumva  imbogatim pe unii inutil? Ce sa faca ei cu banii, sa isi cumpere Q7, iar mai departe sa ne rada in nas si sa ne dea produse scumpe si proaste? Asa de la un strain cumparam produse bune, ieftine, iar el investeste in servicii mai bune.

Am dreptate?

Campania europafm mi se pare inutila, atat timp cat promoveaza produse scumpe si proaste asa cum le-am descris mai sus.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

4 thoughts on “Afise inutile?

  1. Nu’s daca e bine pus aici bancul, dar il pun : Doctorul american spune: ‘La noi in America medicina e asa de avansata,ca scoatem un rinichi de la unu’, il transplantam la altu’ si dupa 6 saptamani ala deja isi cauta de lucru!’ Doctorul german raspunde: ‘E nimica toata, la noi in Germania scoatem un plaman de la unu’, il transplantam la altu’ si dupa 4 saptamani ala deja isi cauta de lucru!’ Doctorul rus spune: ‘Nici asta nu-i mare scofala, la noi in Rusia scoatem 1/2 de inima de la unu’, o transplantam la altu’ si dupa 2 saptamani amandoi deja isi cauta de lucru!’ Se scoala doctorul roman si raspunde: ‘N-avem ce sa comparam, toti sunteti inapoiati fata de noi: la noi in Romania am luat unul mic, fara creier si fara inima la finalul lui 2008, l-am pus prim ministru si acum toti isi cauta de lucru…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.