Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Multa lume folosea serviciul ala de reclama in codul de captcha, pana azi dimineata cand …

Si uite asa ti se strica ziua cand te trezesti ca nu ti se mai incarca siteul pentru ca unul dintre codurile incluse pe siteul tau nu mai exista, acel domeniu nu mai exista.

Razvane am actionat nervos si am scris pe blog, daca te sunam la ora asta, eram mai virulent zic eu.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

21 Responses

 1. sly

  daca ai platit se va updata statusul. dar dureaza pana ajung platile afara. probabil ca aia au uitat.
  Asta-i naspa cand cumperi prin intermediari

  Reply
 2. Razvan Tirboaca

  Si stii cat dureaza in mod normal? Au trecut peste 24 de ore de cand am platit.

  Reply
 3. gbonline

  Personal nu vad probleme la domeniu. Pare ca s-a actualizat.(Creation Date: 25-May-2009 Expiration Date: 25-May-2011) .
  Nu stiu cum functioneaza la la eGazda insa la hangarhosting, de unde cumpar eu domenii si le administrez, e ceva mai simplu.
  Prima notificare ca se apropie ziua expirarii o primesc cu 60 de zile inainte. Dupa care am tip sa-mi generez singur proforma si s-o platesc (in contul client). In cazul in care nu platesc, mai primesc vreo 2-3 notificari in saptamana in care expira domeniul (tot eu aleg daca platesc sau las domeniul liber). Nu stiu daca si la plata exista o legatura directa intre firma unde achit eu si registrarul, insa la modificari (dns sau date personale asociate domeniului) efectul este instant.
  Domeniile .com/net/org etc nu sunt “pe liber” chiar din prima zi de expirare ci abia dupa 30 sau 45 de zile.

  Reply
 4. Razvan Tirboaca

  Asa e normal sa functioneze, am mai multe domenii cumparate prin altii. Intamplarea face ca adcaptcher l-am luat prin eGazda care nu mi-au trimis nimic .. daca nu-i contactam eu ieri.. ei nu aveau nici o treaba.

  Acum am vazut ca s-a updatat statusul. Culmea e ca, desi domeniul e pe adresa mea de mail, nu-l pot plati/transfera decat prin intermediarul initial. Daca da faliment?

  Reply
 5. gbonline

  Pentru asta exista codul EPP, este un fel de parola prin care doar detinatorul domeniului poate transfera domeniul de la un registrar la altul.
  (acum ma repet)Nu stiu cum functioneaza la eGazda, dar eu la regitrarul meu pot genera codul EPP (il primesc pe mail) si pot muta lejer domeniul la altcineva (independent de hosting).
  (asta in cazul in care da faliment)

  Reply
 6. AndreiPietrosu

  Salut,

  http://tinyurl.com/38lxady
  Din cate vad eu a fost prelungit tot ieri. Acum daca au existat delay-uri la register sau a fost altceva nu stiu ce sa iti spun.

  Ai spus ceva de mailuri trimise la noi, am verificat si sincer nu am gasit tichete de la tine pe adresele de contact legate de problema respectiva. Singurul “email” primit au fost o serie de PM-uri pe contul meu personal de facebook(care fie vorba intre noi, nu prea il vizitez asa des).

  Reply
 7. AndreiPietrosu

  Salut,
  Cred ca trebuie corectata putin afirmatia lui Razvan. Nu oferim cod EPP generat automat de un API la care are acces end-userul. In schimb, am oferit si vom oferi mereu codurile EPP la cererea clientului.

  Reply
 8. Ciprian

  @Razvan domeniu cumparat pe un singur an e… degeaba. Oricum ar trebui sa te muti la un registrar de afara. Mi se par mai seriosi decat cei din Romania.

  @Meekuu pana la urma e doar o platforma de publicitate, nu captcha…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.