home to blog 3 milioane intr-un an?

3 milioane intr-un an?

Daca reclama asta e de acum un an de zile, inseamna ca reteaua cosmote s-a dublat in ultimul an.

Acum cosmote are 6 milioane de clienti  si se lauda sa fie un concurent serios pentru ceilalti 2 operatori de telefonie mobila. Astept inca … de vreo 2 ani cred, sa vad cum se pot reduce preturile si in vodafone sau orange, dar la corporatistii astia vad ca nu merge ideea de vinzi mai mult si ieftin = ai profit mai mare.

Si parca acum imi pare rau ca n-a castigat Cosmote licenta 3G, Zapp si RDS n-au facut nimic cu ele.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

11 thoughts on “3 milioane intr-un an?

 1. Sunt zvonuri pe piata cum ca vor sa cumpere Zapp, tocmai pentru a avea licenta 3G. Daca o sa fie asa, atunci sa vezi concurenta adevarata pe piata telecom!

 2. Da Piticule, nu au castigat licenta, dar cumpara Zapp-ul 🙂
  Decat sa dea 250 mil pe o licenta, mai bine sunt in tratative de cumparare a zappului cu 200 mil 🙂

 3. ce au raportat ei pozitiv a fost OIBDA, adica veniturile din care urmeaza sa se mai scada amortizarile si alte deprecieri. deci nu se stie sigur daca a existat profit net sau nu. pe langa asta la o baza de clienti la jumatate fata de ceilalti concurenti ei au venituri de 4 ori mai mici, iar investitiile in retea sunt comparabile cu vodafone si orange (folosesc cam aceeasi furnizori, am lucrat pentru unul dintre ei, nu spun care 🙂 )

 4. @crow: licenta 3G a fost 75 mil USD, iar cat despre cumparare .. eu cred ca sunt niste zvonuri doar. Gandeste-te asa: Romtelecom tocmai isi face retea de CDMA in 410Mhz, de ce si-ar face daca ar putea sa o cumpere gata facuta de la Zapp?

 5. Lucrurile stau asa, dragilor: Cosmote are acum 6 milioane clienti, de la 3,6 milioane la 31 decembrie 2007. Clientul nr. 6.000.000 este din Ploiesti, apropos..

  Cat despre OIBDA, Razvan a marcat corect: cifra aia de 22,5 milioane euro e starea de sanatate a business-ului. De restul, avem de amortizat aprox. 600 milioane euro investitii, bani bagati in Romania in 3 ani. Pentru amatorii de cifre, recomand acest link: http://www.ote.gr/portal/page/portal/InvestorRelation/FinansialResults/FinansialResults_parent
  Si ca sa finalizez la obiect, treaba e ca daca nu venea Cosmote cu oferte adevarate, plateam si azi 30 de centi minutul… ia contraziceti-ma!

  Eugen Secmerean
  Pi-ar de serviciu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.