Sub ideea ca oricine ar trebui sa aiba acces la informatie si pentru a promova libertatea de informarea pe Youtube acum este un ticker de tip breaking news (la fel ca alea de la noi), care ne trimite catre o anumita pagina in care putem vedea clipuri necenzurate ale protestelor din Iran.

youtube-manipulator

Acum stau sa ma intreb. Asta nu cumva este manipulare? Nu cumva ni se scoate in evidenta acele imagini tocmai pentru a forma intr-un anume fel o impresia publica? Intr-adevar oamenii au dreptul sa stie si sa cunoasca, dar trebuie sa li se arate in asa fel? Pe orice pagina?

Eu zic ca ar fi fost suficient doar clipurile din prima pagina sa fie legate de Iran si protestele de acolo. Cu siguranta vedeam ce se intampla, dar cu siguranta vedeam acestea si la TV, preluate de pe youtube, ca e deja trendy.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

6 Responses

 1. Teniescu

  Nu doar pe YouTube apare chestia asta, am mai vazut si pe paginile altor servicii oferite de Google. 🙂

  Reply
 2. joe

  Pentru ei e simplu: clipul cu tipa moarta in Iran a adus multe views…asa ca s-au gandit sa dedice un intreg canal pentru protestele din Iran. Daca filma cineva ceva socant in Moldova, la fel se intampla.

  Reply
 3. Pisoiu

  Multe views nu aduc in cazul asta bani, pentru ca nu au reclama pe canalul ala. Dar au la subscription contul lui obama, cat se poate de real, hillary clinton,, etc.

  E manipulare pe fata. Google e corporatie americana, care reprezinta interesele americane.

  P.S. Pro tv Chisinau punea webcamuri live in timpul protestelor, nu mai aveau site, dar erau hostati de protv.ro. Si transmiteau prin Protv.

  Reply
 4. petrica

  chiar acum cateva saptamani vazusem un film despre modul cum americanii manipuleaza alte tari, pentru propriile interese. in general acesta e primul pas in destabilizarea unei tari: revolta interna, prin sprijinirea uneia dintre parti. apoi urmeaza coruperea “invingatorilor”, iar in final, ocupatia armata (vezi si celelate cazuri in care SUA a fost implicata pentru “restaurarea democratiei”). sper ca iranul sa aiba puterea sa isi rezolve singur aceste probleme.

  Reply
 5. adidas

  Pai normal ca este o manipulare de doi lei…de ce ar fi interesat pe cineva de Moldova ca doar nu este in Moldova petrolul si interesele din lumea araba.

  Reply
 6. Concediaza-ti seful!

  chestia cu `americanii manipuleaza alte tari` cu succes, nu este chiar general valabila (vezi cuba, venezuela etc); incearca ei (doar ei?), dar nu le merge tot timpul

  succes 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.