Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cand am fost in Africa ma tot intrebam de ce la ei politia se numeste politie metropolitana. Si mi s-a raspuns, pentru ca zona Johanesburg-ului e una vasta, iar asta inseamna ca orice politist acopera o arie mare, ca autoritatea lor trebuie sa fie cat mai larga, tocmai pentru că numarul de politisti este scazut si ca asa se optimizeaza costurile.

Avem si noi politie metropolitana, prin parbrizele masinilor.

Bineinteles, asta ofera dreptul la libera parcare. Bineinteles ca nu … doar vi se pare. Ofera dreptul sa intre cu masina in parcarea politiei. Atat, dar e bine sa o tinem in parbriz, ne dam importanti si atat. Nu de alta, dar Bucurestiul e impartit dupa sectii de politie. Un politist de la o sectie n-are voie sa intervina pe teritoriul altei sectii decat daca ii da voie superiorul. Iar atunci infractorii stiu foarte bine sa se ascunda sau sa ii cunoasca pe cei de la sectiile carora sunt arondati. Doar asa se reduce pierderea de salarii.

Si daca se va trezi CH. Ciocan sa comenteze, vreau si eu sa stiu ce face politia capitalei la imaginile de pe trafictube? Se uita la ele si zice ce misto sunt? Sau mai pun inca o data radarul la iesire din pasajul unirii, in fata la Cocor, acolo unde limita e 40 la ora, ca sa ii prinda pe aia cu peste suta?

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

7 Responses

 1. andreic

  Am avut acum ceva vreme o masina luata de la niste baieti smecheri. Si avea un abtibild in geam cu Sindicatul international al Politiei. N-ai idee cat de politicosi erau cu mine agentii care m-au oprit in trafic …nu a mai fost necesar sa arat acte sau altceva. A fost cam asa: sa traiti, ne scuzati, la revedere :))

  Reply
 2. farabarbati

  metropolitan police deci….daca intrebi un gabor “de ce metropolitan?” o sa iti raspunda “cred ca are legatura cu cafeaua aia sau ceva de genul asta nu?”

  Reply
 3. sebastian cristea

  Stii ce e aiurea?Stiu persoane de bun caracter care au intrat in politie.Chiar cateva, dar acolo daca esti bun ori te corup aia, ori te tin ianpoi 🙁

  Reply
 4. KillMe

  metropolitan police e traducerea politiei capitalei, nu ca ar mai exista o politie numita metropolitana. daca nu stiai, desi ar fi trebuit, exista o publicatie numita “politia capitalei”, apare lunar, se gaseste in sectiile de politie si e oarecum informativa. postul asta e la fel ca ala cu politia lui boc ….

  Reply
 5. maniak

  Si ce ai tu cu aia care ies cu suta din pasaj ? cand stai bara la bara e bine ? Nu cumva vrei sa trimita si amenzi direct la aia de pe trafictube ?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.