Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

A crescut numarul ofertelor de apartamente vechi in Bucuresti. Din pacate o data cu asta a crescut si pretul acestor apartamente, oamenii probabil gandindu-se ca daca s-au deschis multinationale in Bucuresti si Nokia la Cluj romanii au mai multi bani. Cum sunt mai multe oferte decat cererea, sa vedem de ce a aparut dezechilibrul asta: cresterea costurilor de achizitie, livrarea pe piata a unui numar insemnat de proprietari si bineinteles, satisfacierea cererii solvabile.

Din fericire se pare ca pretul acestor apartamente s-a mentinut in prima parte a anului, fara ca sa mai creasca, aceasta dupa ce si anul trecut cresterea a fost mica.

Magazinul de case a facut o analiza privind evolutia pietei rezidentiale in perioada 2004 – 2008, unde au evientiat si detaliat toate cele de mai sus. Si ca sa zic o chestie picanta, pretul apartamentelor a crescut din 2006 pana acum cu 158%. Acum intelegeti de ce in fiecare toamna creste chiria nu? Analiza o puteti citi aici.

Magazinul de case e singurul loc in internetul romanesc unde iti poti gasi o casa, dar la pret mai mic, pentru ca nu platesti comision ca la agentiile imobiliare. De ce e asta mai bun decat o agentie imobiliara? Pentru ca aici discuti direct cu proprietarul, nu cu un agent imobiliar care incearca sa scoata cat mai mult de la tine, iar daca nu merge de la tine, reuseste de la altul.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

10 Responses

 1. Geo

  Desigur, acesta este un post platit.
  Te-ai uitat la preturile alea?Ti se par mai mici decat pe anuntul.ro sau run.ro?
  Piticule, tu esti “propietar”?nu pot sa cred ca faci aceeasi greseala de 2 ori intr-un post….

  Reply
 2. Calin

  Fie reclama sau nu… faptul ca au aparut atatea locuinte noi, la preturi mari, le-a permis si celor ce au locuinte mai vechi dar in locatii mai centrale sa creasca preturile… uite asa se tin coada toate

  Reply
 3. 18 centimetri

  un prieten de-al meu are urmatorul plan: sa isi vanda apartamentul din centrul Bucurestiului, sa isi vanda prietena lui vreo doua apartamente pe care le are si sa plece in America.
  Cu banii de pe apartamentul lui isi poate lua o casa cu 4 camere si curticica in SUA.
  si cu restul de bani de pe casele ei cumpara 2 si le inchiriaza. Si acolo chiriile sunt mari de tot. Nu ca la noi ar fi mici, dar…

  😉

  Reply
 4. Darius

  Pe drumul cel bun? Adica sa inteleg ca legea cererii si a ofertei e pe dos in cazul imobiliarelor? Creste oferta, cresc preturile? Se poate… Asta ar explica multe.

  De ce cresc preturile cand nu avem inflatie asa mare?
  De ce cresc preturile cand sporul de locuinte noi este mai mare decat sporul natural?
  De ce cresc preturile cand locuintele nu fac altceva decat sa se invecheasca?
  De ce cresc preturile cand locuintele stagneaza la acelasi nivel de calitate?

  Explicatia poate fi aceea ca legea cererii si a ofertei e pe dos in cazul imobiliarelor, dar cel mai probabil cauza este specula. Bula. BULA. Remember the great crash in 1929? That will happen here soon in the real estate market.

  Reply
 5. piticu

  hah … daca surorile mele sunt toate plecate in afara, as putea sa fac si eu acelasi lucru nu?

  Reply
 6. FuckYouTovarasi.blogspot.com

  O analiza adevarata spune ca doar 400.000 de romani au venituri care sa le permita contractarea unei locuinte. Iar dintre acestia, majoritatea deja are cel putin una. Iata motivul real pentru care piata stagneaza.

  Reply
 7. Andrei Monciu

  ms pt tip cu magazinul de case. Vei vedea insa ca vor scadea preturile, deja multe companii declara incetarea constrcutiilor fiindca nu prea gasesc clienti, sunt curios cand se va incepe si in romania reabilitarea termica, sper sa ajung inginer pana atunci :))

  Reply
 8. ionescu

  Executam lucrari de hidroizolatie-reparatie: Eliminarea Igrasiei, cu materiale de calitate inport italia garantate, inpotriva: igrasiei, infiltratiilor- la orice fel de acoperis in terasa, fundatii sau pereti, cu membrane bituminoase protejate cu-sau-fara ardezie (ensertie-armatura- poliester 4,5) prin lipire la cald, sau hidroizolatii lichide . Amenajari int/ext. (sc de bloc-apartamente,case).ect max seriozitate.UN CLIENT MULTUMIT INSEAMNA UN ALT CLIENT- STOPAM INFILTRATIILE INDEPARTAM IGRASIA.TEL: 0724.828.360 DL IONESCU

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.