Avem un litoral, cum procedam?

Am vazut pe un blog , faptul ca drumurile spre sud sunt lasate in paragina, faptul ca acolo sunt monumente ce trebuie vizitate, faptul ca acolo sunt sate ce sunt uitate, faptul ca si acolo e viata.
Nu. Lumea s-a limitat la portiunea aia de 500 de metri de la plaja inspre strada si acolo s-a construit tot. Ce e pe langa, deja nu mai prezinta interes si e de lasat in paragina. Daca te dai jos din maxi-taxi pe drumul national la olimp si megri pe campul ala inspre mare n-ai cum sa nu vezi toate cele ce trebuiesc vazute: case uitate, blocuri construite, folosite, furate, lasate acum in vant si soare.

Dar am vorbit despre toate astea. Acum … trebuie sa si mancam nu?
Drept urmare unde? La cantina hotelului? La restaurant? La autoservire? Mai ales … in ce statiune?
Drept urmare, daca vreti sa mancati bine …  va luati mancare din piata si ti-o prepari. Dar ce faci, ca la mare n-ai cum sa iti faci o ciorba. Asa ca te duci la autoservire, pentru ca e ieftin si se face repede.Dar, ai stomac de fier ca a nu te deranjezi dupa ce mananci? Nu prea, atunci te duci la restaurant, care restaurant e la fel … cine stie unde iti prepara aia mancarea, daca au apa, daca nu cumva mancarea e statuta de trei zile si asa mai departe.

Am fost in satul de vacanta in Mamaia. La o terasa de tip autoservire era o coada imensa la mici. Am zis ca se da mancare pe gratis … nu … se dadea pe bani. Am mancat pe o terasa cu formatie de muzica, cu chelnerite dragute … primitoare ca sa zic asa. Am fost la toaleta … nu era apa … respectiv toata mancarea a avut un gust indoielnic de apa statuta.
Am mancat tot in Mamai, la terasa Prela Majestic, e inspre capat … spre Navodari, pe plaja, la etaj, acolo unde e facuta poza cu berea. Preturi de Bucuresti, chelneri ametiti, eu inca ma intreb daca aia scriau ce trebuie pe foaia aia, bucatari care stiu sa gateasca doar ce e pe meniu intr-un mod mecanic si exact, ca nu cumva sa puna mai multa branza peste cartofii prajiti ca nu se taxeaza si se consuma branza. Mancarea … de restaurant, buna, fara corpuri delicte.
Am mancat in Eforie, deplorabil. Anul trecut mi-a fost rau doua zile in continuu si am zis ca nu o sa mai mananc acolo. Anul asta mi-au provocat niste gaze ce aveau efectul cracker-ului de pe nava lui Davy Jones (pirates of the caribbeans).  Pentru asta n-am vrut nici sa mananc shaorma. Nu face bine pe caldura, dar nu conteaza … la mare sunt shaormerii din 50 in 50 de metri, iar la toate coada. Asa, ca sa fim un popor de bashinosi.
Nu stiu cum ati putea manca in Costinesti printre toti muntii aia de mizerie, insa … e o terasa mica, cu 3 mese, unde se face pizza imensa. Tipul care o face e din Constanta, e tanar pana in 30, de treaba, vorbeste cu tine, te intreaba daca ti-a placut. Insa, de ce dracu am impresia ca sunt prea putini oamenii astia.

Nici in Vama nu se mai mananca prea bine. Mi-au lasat un gust de restaurante proaste mancarurile de acolo. Nici in celelalte statiuni nu e mai stralucit, nu m-a atras absolut nimic. Si atunci care e sensul daca nu atragi clientii, faci un restaurant doar pentru ideea de a avea restaurant la mare?

Va doresc sa fiti atenti la ce mancati si ca precautie, sa aveti pastilele de burta la voi, cine stie ce si cum.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

12 Responses

  1. Cristi Roman

    Tu iti dai seama ca daca ma duc eu sa testez restaurantele de pe Litoral iese cu macel? La cit de circotas si de atent la detalii sint eu cind vine vorba de critica de restaurante, cred ca mai mult de nota 5, nota generala, n-as da, in medie.
    Dar se poate sa ma insel. Oricum, Transilvania si centrul tarii ofera cele mai bune restaurante din Romania, in prezent.

    Reply
  2. tricks

    eu o sa plec cateva zile cu cortul, si nu stiu exact in ce statiune…dar dupa recomandari, nu vad prea mari diferente. any idea? 🙂

    Reply
  3. zuza

    am fost ATAT de dezamagita de mancarea din Vama anul asta..
    I mean, cea mai mare problema e ca nu prea ai de unde sa alegi, si vorbesc aici in primul rand despre locurile unde poti sa stai jos ca sa mananci..
    am zis noi sa mergem la Soni, ca acolo e sigur mancare buna.. si am asteptat o ora si jumatate ca sa ni se aduca niste portii din mancarea gata facuta la ceaun.. nu mai zic de jegul de pe mese, care mi s-a parut complet insalubru.. si pana la urma, ce comandasem nici macar nu a fost atat de bun 😐
    then, am mai mancat la La Frontiera.. acolo macar serviciul a fost relativ ok si mancarea de asemenea (mamaliguta, pizza, ficatei, etc.) – dar in realitate absolut nimic spectaculos.. pur si simplu o mancare mancabila, ca sa-i zic asa..
    am facut o vizita si la Mitocanu, unde serviciile sunt in continuare cum sunt, am mancat niste paste, iarasi okeish, dar iarasi nimic demn de consemnat..
    in plus, ce preturi! mai ales ca toata saptamana mancasem fructe de mare de toate felurile si somon si etc la bulgari, toate absolut delicioase, si la preturi super-decente..
    iar in Vama am platit cam la fel, sa zicem 30-40 RON la o masa, dand 5 ron pe garnitura de cartofi fierti.. mai da-i in ma-sa!

    Reply
  4. Simple

    Eu fusei in camping, la Pirati si era acolo un fel de bufet suedez. Zilnic, dimineata, la amiaz si seara, la un pret rezonabil as putea spune, iti puteai lua de papa si a fost chiar bun. Nu am avut probleme iar mancarea a fost excelenta.

    Reply
  5. Cromleck

    Ai sarit peste ce e cel mai spectaculos la noi… Ai observat cu cata sila iti aduc nota de plata si iti iau banii? De fiecare data cand am platit ma simteam ca si cum l-as fi deranjat pe saracul chelner cu umila mea rugaminte de a-mi lua banii pentru ce am consumat. Si se intampla peste tot, nu numai la restaurante. Poate astia nu vor sa platim…

    Reply
  6. Znuff

    Buuuuuuun, acum ca să-mi fac reclamă:

    In Jupiter ai încercat Margarita’s Cafe?
    In Neptun ai încercat Carnaval Restaurant & Party Bar?
    Tot în Neptun, în prichindel, ai încercat Fast Food-ul “La Taifas”?

    Respectivul fast-food e deschis de peste 10 ani şi încă are clienţi. Asta trebuie să însemne ceva, nu?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.