Litoralul romanesc – degeaba [3]

Avem un litoral, cum procedam?

962080426 c057534566

Am vazut pe un blog , faptul ca drumurile spre sud sunt lasate in paragina, faptul ca acolo sunt monumente ce trebuie vizitate, faptul ca acolo sunt sate ce sunt uitate, faptul ca si acolo e viata.
Nu. Lumea s-a limitat la portiunea aia de 500 de metri de la plaja inspre strada si acolo s-a construit tot. Ce e pe langa, deja nu mai prezinta interes si e de lasat in paragina. Daca te dai jos din maxi-taxi pe drumul national la olimp si megri pe campul ala inspre mare n-ai cum sa nu vezi toate cele ce trebuiesc vazute: case uitate, blocuri construite, folosite, furate, lasate acum in vant si soare.

Dar am vorbit despre toate astea. Acum … trebuie sa si mancam nu?
Drept urmare unde? La cantina hotelului? La restaurant? La autoservire? Mai ales … in ce statiune?
Drept urmare, daca vreti sa mancati bine …  va luati mancare din piata si ti-o prepari. Dar ce faci, ca la mare n-ai cum sa iti faci o ciorba. Asa ca te duci la autoservire, pentru ca e ieftin si se face repede.Dar, ai stomac de fier ca a nu te deranjezi dupa ce mananci? Nu prea, atunci te duci la restaurant, care restaurant e la fel … cine stie unde iti prepara aia mancarea, daca au apa, daca nu cumva mancarea e statuta de trei zile si asa mai departe.

Am fost in satul de vacanta in Mamaia. La o terasa de tip autoservire era o coada imensa la mici. Am zis ca se da mancare pe gratis … nu … se dadea pe bani. Am mancat pe o terasa cu formatie de muzica, cu chelnerite dragute … primitoare ca sa zic asa. Am fost la toaleta … nu era apa … respectiv toata mancarea a avut un gust indoielnic de apa statuta.
Am mancat tot in Mamai, la terasa Prela Majestic, e inspre capat … spre Navodari, pe plaja, la etaj, acolo unde e facuta poza cu berea. Preturi de Bucuresti, chelneri ametiti, eu inca ma intreb daca aia scriau ce trebuie pe foaia aia, bucatari care stiu sa gateasca doar ce e pe meniu intr-un mod mecanic si exact, ca nu cumva sa puna mai multa branza peste cartofii prajiti ca nu se taxeaza si se consuma branza. Mancarea … de restaurant, buna, fara corpuri delicte.
Am mancat in Eforie, deplorabil. Anul trecut mi-a fost rau doua zile in continuu si am zis ca nu o sa mai mananc acolo. Anul asta mi-au provocat niste gaze ce aveau efectul cracker-ului de pe nava lui Davy Jones (pirates of the caribbeans).  Pentru asta n-am vrut nici sa mananc shaorma. Nu face bine pe caldura, dar nu conteaza … la mare sunt shaormerii din 50 in 50 de metri, iar la toate coada. Asa, ca sa fim un popor de bashinosi.
Nu stiu cum ati putea manca in Costinesti printre toti muntii aia de mizerie, insa … e o terasa mica, cu 3 mese, unde se face pizza imensa. Tipul care o face e din Constanta, e tanar pana in 30, de treaba, vorbeste cu tine, te intreaba daca ti-a placut. Insa, de ce dracu am impresia ca sunt prea putini oamenii astia.

Nici in Vama nu se mai mananca prea bine. Mi-au lasat un gust de restaurante proaste mancarurile de acolo. Nici in celelalte statiuni nu e mai stralucit, nu m-a atras absolut nimic. Si atunci care e sensul daca nu atragi clientii, faci un restaurant doar pentru ideea de a avea restaurant la mare?

Va doresc sa fiti atenti la ce mancati si ca precautie, sa aveti pastilele de burta la voi, cine stie ce si cum.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply