Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Am renuntat cu brio la apache pe windows. Nu e cea mai buna solutie, iar Apache ar trebui sa se gandeasca serios si sa testeze bine jucariile inainte de a le arunca pe piata, asta daca vor sa acopere o parte din cele 98% din calculatoarele din lumea intreaga ce ruleaza windows.

Problema e ca la un numar mare de accesari, cum se intampla azi dimineata sa am vreo cateva zeci de requesturi pe secunda din loguri, apachele crapa. Nu ocupa memorie, nu omora procesor nimic … doar ingheta si respectiv … n-aveam ce sa ii fac. Daca incercam sa ii dau restart, ramnea socket-ul blocat, drept urmare trebuia sa rebutez masina.

Asa incat Vali mi-a recomandat lighthttpd, un fel de serviciu httpd. Foarte misto si usor de configurat, stie sa se anunte si sa iasa si prin proxy, ceea ce e superb, care … culmea, raspunde mult mai repede si nici nu consuma ram sau procesor. Asta in timp ce apachele ocupa din stat 40Mb.

De download tot de la mine 😛

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

22 Responses

 1. dani

  piticu, bine-ai venit in lumea celor care folosesc lighttpd in dauna apache-ului de care n-ar trebui nimanui sa-i para rau.
  catalin integrarea cu php se face via mod_fastcgi 🙂

  Reply
 2. Tomu

  off all the great minds of IT gathered to kill piticu pentru ca foloseste apache pe windows si ca saracu’ nu a auzit de Linux/Solaris/QNX/HP-UX/AIX/OpenVMS/BSD/ si ce alte prostii mai exista pe lumea asta.Poate are un desktop amarat care ruleaza windows xp si pe care avea nevoie sa puna un soft fie ca se numeste /apache/lighthttpd/IIS si altele….ca sa faciliteze access-ul la o pagina de web.Poate este chiar desktop-ul lui Inn0cente.
  Piticule u suck..

  Reply
 3. dani

  piticu does not suck, e foarte bine ca experimenteaza lucruri open source (not like Vizda) si mai ales e bine ca observa diferentele ceea ce inseamna ca poate alege ce e mai bun pentru scopurile lui.

  Reply
 4. Tomu

  “piticule u suck” asa trebuia sa fie, dar speram sa se prinda lumea ca zic la misto.

  Reply
 5. Empire

  Mie nu imi face nici o problema apache-ul, si il folosesc de foarte multi ani… vezi ca problema o fi de la windows… oi fi bulit ceva prin windoze…

  Reply
 6. E-nigma

  descarcat (de curiozitate, oricum ramaneam pt joaca de acasa cu Apache) fisierul, rulat setup, NOD32 urla ca a descoperit infectie in catalogul unde s-a instalat programul.. a mai patit cineva asa? voi scana si cu BDef pe alta masina, dar, dc are ceva jucaria asta, mai bine n-o puneai!

  Reply
 7. NeaCaisa

  File LightTPD-1.4.18-1-Win32-SSL.exe received on 02.05.2008 12:08:26 (CET)
  Antivirus Version Last Update Result
  eSafe 7.0.15.0 2008.01.28 suspicious Trojan/Worm

  Additional information
  File size: 2251822 bytes
  MD5: 267fa4ce60e9f35f09089003df913fab
  SHA1: cb7914589ec9b1185a8ca06c6d0be3edc5afa6b5
  PEiD: UPX 2.90 [LZMA] -> Markus Oberhumer, Laszlo Molnar & John Reiser
  packers: UPX
  packers: UPX, RAR
  packers: PE_Patch.UPX, UPX

  Reply
 8. dani

  eee, nu stia si el cum sa ne arate ce antivirus destept are, de-ala de gaseste numai false positives 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.