Acum ceva ani de zile, habar n`am cand, pe vremea cand eram mai mic si mai coruptibil am avut ideea mareata de a-mi face un credit pentru niste produse de la magazinele de larg consum din tara noastra. Creditul l-am facut la Euroline Cards pe vremea aia, bunurile de larg consum le-am cumparat de la Altex. Eu relativ m-am scapat de card pentru ca il platea maicamea astfel incat sa nu ma leg la cap cu chestia asta, mai ales ca eu doream sa platesc la vremea aia cu banul jos, dar lumea a fost atrasa de magia unui card de credit.

Ma rog, creditul intial a fost de 1.700 de lei, 17 milioane adica. O nimica toata, banii pe care reuseam sa ii beau intr-o saptamana.  Bani care erau returnati sistematic inapoi in fiecare luna. Si povestea merge mai departe.

La un moment dat mi-am pus eu intrebarea cati bani mai am de returnat si am ajuns la o concluzie trista, azi am fost sa imi inchid contul. Si am intrebat curios dupa ce l-am inchis cati bani am platit? Si am primit o hartie pe care scrie:

DSC00044

Sa traduc. Creditul a fost de 1749. Dobanda de 771, taxa de card (ca deh), o nimica toata, 15 lei. Comision LUNAR: 108 lei. Penalitati de intarziere si etc, au dus la plati de 4519 lei.

Deci daca va mananca in cur sa faceti credite aiurea, cititi de vreo 3 ori inainte contractul. Dupa care, recomandare de la un om patit NU  va faceti card de credit. NU VA FACETI DESCOPERIRE DE CARD. NU va aliati cu banci dubioase cum ar fi EFG retail, Banc Post, Euroline, Eurobank, Credit Europe Bank, sau alte tampenii de institutii financiare ca Provident sau altele. Aveti o sansa unica in viata de a va trezi ca trebuie sa platiti pentru ceva de 4 – 5 ori cat face.

De ce am insirat eu institutiile alea de credit acolo? Pentru ca le stiu patite, iar la ce facilitati au oferit imediat s-a ingramadit lumea la ele. Ah si oferta cumperi acum, platesti la anul, se traduce in 60% comision de administrare + % comision, + % taxe si asa mai departe. Deci nu e nici o treaba.

Dar ma rog, omului nu ii poti impune ca isi face singur cu mana sa, ii poti doar recomanda.

Asa ca daca chiar vrei ceva, intai economiseste ca asta o poti face la o institutie financiara asigurata de catre cineva, iar atunci cand ai economisit destul poti sa te lafai in distractii.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

103 Responses

 1. mihaela

  camatari fara scrupule , mai si ameninta cu executare silita, niste nenorociti

  Reply
 2. elena

  Buna ziua. va rog cum pot lua legatura cu dumneavoastra
  nu raspunde nimeni la telefon imi vorbeste un robot de termin banii de pe telefon.

  Reply
 3. liviu

  hotarare definitiva si irevocabila castigata la tribunalul arges cu eurolines .nr dosar /2691/828/2011

  Reply
 4. lacramioara

  hotarare definitiva si irevocabila castigata la tribunalul arges cu eurolines .nr dosar /2691/828/2011
  avocat Lacramioara Iordache ,tel 0727001810

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.