Cum se valideaza o stire

Se da videoul cu nu stiu ce copil care zboara intr-o padure din Rusia in timp ce un nene isi filmeaza cainele. Paranteza: al naibi nene cum a dat el drumu la telefon sa isi filmeze cainele fara ca animalul sa faca ceva deosebit care sa merite sa fie inregistrat, ci doar sa existe si sa stea acolo cuminte.  Ei bine la un moment dat cainele fuge intr-o directie, stapanul cu camera dupa el si vede imaginea asta:

copil care pare sa leviteze filmat intr o padure din rusia 85566

Whoaa, cainele se duce inspre acolo, probabil atras de ceva carne, copilul ala cade, e prins de cine il insotea si fug intr-o directie necunoscuta. Partea buna e ca individul nu a intrerupt filmarea cand i-a fugit cainele din cadru, ci dupa ce au fugit personajele din poza de mai sus.

N-am pus link catre filmulet, dar mi-a placut cum s-a validat stirea. A aparut saptamana trecuta, nimeni n-a bagat-o in seama pentru ca bineinteles nu parea credibila. A ajuns pe o agentie de stiri internationala, intamplator. Tot asa cum a aparut si pe net, iar de acolo a preluat-o toata lumea dandu-i crezare. A aparut pe un flux de agentie de stiri deci e pe bune, lumea leviteaza. Si acum asta e o stire valabila si validata. Sau prin puterea maselor, daca au dat-o unii o sa o dam si noi. Facem pariu ca o sa mai vedem exact aceleasi imagini surprinse in alta zona a globului, undeva la finalul anului astuia?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply