home to blog ziua internetului

ziua internetului

In seara asta la Prima, o gagicutza a zis ca azi ar fi prima zi a internetului. Prima zi in care 2 calculatoare au comunicat intre ele printr-un protocol de tip TCP-IP.

Am incercat sa gasesc pe google sursa lucrului astuia, si am gasit alte doua chestii care te dau peste cap. Prima ca ziua internetului, o sarbatorim pe 22 septembrie cand este one web day, de la onewebday.com.
Si alta, de la www.edu.ro – ministeru educatiei si cercetarii, care, pe 7 februarie, sarbatoreste ziua internetului sigur ( Safe Internet Day).

Ce mi se pare aiurea e ca … desi internetul a ajuns sa fie foarte folosit si utilizat de oricine, cam nimeni nu stie cand a inceput, si pentru asta se aloca tot soiul de date si de potentiali inventatori ai internetului.

5 thoughts on “ziua internetului

  1. Este vorba de ARPANet. Este considerata (pe drept) prima retea asemanatoare internetului, cu comunicatie facuta pe linii inchiriate, intre 2 sisteme aflate la distanta. Pe 29 octombrie au comunicat 2 sisteme aflate la UCLA respectiv Stanford Research Institute. Reteaua finala ARPANet presupunea existenta a 4 noduri.
    Now it’s just a piece of history…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: