home to blog Zapp offline

Zapp offline

Plecat la inceput ca o companie revolutionara pentru internetul mobil in Romania, Zapp continua sa piarda clienti in detrimentul vechilor operatori GSM. Si asta probabil din caza faptului ca reteaua lor a ramas la nivelul de acum 3 ani de zile sau mai bine.
Astfel incat, daca pe Vodafone sau Orange avem viteze de cativa mega pe secunda, 4 – 7 mega la cardurile de date, pe zone extinse din tara, Zapp reuseste sa acopere toata tara cu viteze de 153 kbps, iar numai in anumite orase si in functie de zona sa poata duce o viteza de pana la 2.4 mbps.

Din pacate eu inca am abonament de internet la zapp, desi pe firma, la serviciul de voce s-a renuntat la zapp pentru Vodafone. Zic din pacate, ca ma cam dispera sa stau 3 ore sa ma chinui sa urc doua poze pe blog, chestie care se rezolva in 10 minute de pe alt operator de telefonie, sau de acasa.

Si totusi Zapp a castigat si el licenta de 3G, insa la fel ca RDS Tel nu au implementat deloc aceasta optiune. Sunt curios care sunt amenzile care se vor da in cazul asta, sau care sunt updateurile pe care astia le vor aduce in retea anul asta.

17 thoughts on “Zapp offline

 1. am avut ab la zapp. share free. pe parte de voce, mi-a scos peri albi. pe parte de net am fost foarte multumit. aveam o rata de transfer constanta de 13-15 kB/s. in tren, dupa blocurile gri, oriunde am avut nevoie de net, a fost ok. am renuntat dupa fix 1 an. abonam costa 10$ pe luna. consoarta are un modem z010 de la job si merge fara probleme. l-am folosit oriunde ne-am dus si rata de transfer nu a scazut sub 100kB/s. un astfel de ab costa 39$ si tinand cont ca principalul atu este mobilitatea, face toti banii. in ambele situatii descrise mai sus, traficul era nelimitat.
  piticule, vis-a-vis de 3g-ul redeseului, baga un ochi pe la wikipedia. nu este wikipedia o sursa de informare foarte sigura dar iti poti face o idee. telefonia mobila de la redese este 3g

 2. Da, sper si eu sa se indrepte companiile de telefonie spre tv si internet. Sa ofere pack-uri trio la preturi rezonabile. Sa implementeze TDT, televiziunea digitala terestra, ca sa putem toti sa vedem canale HD acasa. Sa avem si adsl, iar apoi FTH (fiber to home) ca sa putem avea viteze simetrice de 100mbps. Spre asta merge occidentul.

 3. dazz, occidentul mai degraba se indreapta spre FTTB(Fiber to the building)-aceleasi viteze mari 100Mb sau chiar 1Gb unde este posibil fiind si f. ieftin, noi poate am avut noroc ca am prins din mers. Altfel FTTH este destul de scump.

  Pitucu, este blogul tau dar intelege ca 3G-ul de la RDS nu este de forma.
  3G este doar un mediu de transmisie pe “straturi” astfel poate sustine date/video/voce in acelasi timp si este radical diferit de GSM. Tu cand vorbesti pe Digimobil vorbesti pe 3G, fara griji

  Serviciile de date si video sunt disponibile, dar numai pt angajati. Considera ca testarea alfa se face cu angajatii/beta cu clientii existenti/final lansare la scara larga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.