home to blog Zapp … cu 3G sau fara?

Zapp … cu 3G sau fara?

Zilele astea am fost la Valeni si am luat si Zapp-ul dupa mine. Am ramas placut surprins sa vad ca s-a extins acoperirea EV-DO si acolo asa incat am reusit sa ma bucur si de o viteza de net acceptabila.
De data asta am folosit un alt tip de modem. Si sa le luam cronologic. Am avut un Z010, ma enerva cablul si am trecut direct la un Z030 pe PCMCIA, fara vreo imbunatatire a vitezei de transfer. Am luat acum un Z020, ala mic de tip cutiuta si mi se misca cam de 2 ori mai repede.
Si ca sa testez conexiunea apelez intotdeauna la solutia de live, ca sa vad cat de bine merge sau nu.
Spre surprinderea mea nu a facut buffer nici macar o data, doar cand m-am apucat sa downloadez filme de acasa, atunci a inceput sa se ingreuneze putin, dar reusea sa fie cursiv.

Nu am incercat 3G, pentru ca nu am incredere in tehnologie. Atat timp cat vad la televizor ca apelurile 3G sunt de cele mai multe ori patratzite si nu din cauza telefonului, atunci nu pot sa am incredere intr-un transfer de date fiabil si la capacitate maxima pe tipul asta de retea. O consider inca o retea experimentala si in dezvoltare, care atunci cand se va dezvolta suficient va avea servicii bune, dar nu se va mai numi 3G.

Sunt curios insa, cum e de la Zapp tehnologia EV-DO rev 0.1 care pur si simplu da un boost de upload pe semnalul CDMA clasic, limitat la 153 kbps.

Bun. Zapp le ofera pe amandoua. Adica ofera si internet prin 3G, dar si prin CDMA. Acum, dupa vreo 7 ani de zapp pe CDMA sunt conservator si n-as schimba, dar daca ar fi vreun altfel de imbunatatire in afara unei viteze, pe care eu nu o vad garantabila, as testa sa vad cum e.

Chestionarul e la zoso. Arhi are 3g, visurat si fulgerica au CDMA.

13 thoughts on “Zapp … cu 3G sau fara?

 1. 153Kbps la Zapp sunt o gluma trista. Poate acu 5 ani erau wow, da si Orange si Vodafone iti dau HSDPA/HSUPA care se misca fulgerator pe langa gluma aia trista de la Zapp.

  N-are treaba cum se vad apelurile 3G fata de viteza de transfer de date.

 2. Am avut si eu 153Kbps in Valeni , acum telefonul zace in sertar , EV-DO o fi cool dar clauza lor din contract conform careia daca nu ai reziliat cu 30 de zile inainte de a implini un an nu mai poti rezilia timp de inca 1 an e o porcarie.

 3. Salutare. Eu am avut ocazia sa lucrez la Vodafone – internet&data support si acu` dau cu sapa pe la Zapp. Ce-ti recomand eu cu cea mai mare caldura , este un modem Z040-care acu` este la pret de Z020 .De ce ? Pentru ca este compatibil REV A , care are vit maxima de download de 3,1Mb/s DAR upload-ul este la maxim 1,8Mb/s . este excelent ! si nu fac reclama, chiar nu vreau sa intru in polemici gen Voda versus Oranj versus Zapp etc …La 3G, chiar daca-i Orange, chiar daca-i Vodafone viteza de HSDPA este doar in orase mari si zone turistice, in rest doar GPRS ( 53.4kb/s) sau EDGE( la Orange – 200kb/s) La zapp, pe langa unele calitati CDMA pe care doar SUA le cunoaste, macar in zone rurale avem o viteza “umana” de 153.6 kbs/s .Nu mai vorbim de lipsa congestiilor de retea , respectiv acoperire EV-DO . Daca-ti faci acum un abonament, nu mai exista nici o clauza “abuziva” . Parerea mea 🙂

 4. Am Zapp CDMA cu modem Z020.
  Ma batea gandul sa le cer transferul la medem 3G insa mi-am revenit cand am vazut acoperirea. Prefer mobilitatea in schimbul vitezei, ca altfel umblam cu cablul dupa mine.
  Sunt foarte multumit de Z020, sta conectat cu zilele. Poate voi trece la Z030 pentru a beneficia de vitezele mai mari prin RevA.
  Un alt avantaj, din punctul meu de vedere, e ca la fiecare conectare ii este atribuit un IP diferit, asemanator dial-up-ului vechi. Altii ar putea considera asta un defect, depinde de fiecare.
  Viteza este multumitoare, avand in vedere ca este totusi internet mobil: pana la 2000kbps DOWN si 100kbps UP cu un ping rezonabil in Bucuresti
  http://www.speedtest.net/result/406292545.png
  http://www.speedtest.net/result/406291377.png

  Am mai testat 3G de la Voda si mi s-a parut infect, il bate la cur CDMA-ul. Dar e o parere personala care poate fi subiectiva.

  Lookup IP Address:
  Hostname: mobile-3g-dyn-bu-**-**.zappmobile.ro
  ISP: Jump Network Services S.R.L.
  Organization:Telemobil S.A.
  Proxy: None detected
  Type: Cable/DSL
  Geo-Location Information
  Country: Romania
  State/Region: 42
  City: Gaesti
  Latitude: 44.7167
  Longitude: 25.3167

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: