home to blog Youtube things

Youtube things

Asa, cum ca daca stiati sau nu stiati cum sa inlocuiti playerul youtube cu al tau, se intampla in felul urmator: linkul catre fisierul video trebuie sa fie ceva de genul asta:

http://chi-v258.chi.youtube.com/get_video?video_id=r43yCiKlbCo.flv

Drept urmare chi-v258 e unul din serverele YouTube, cel care iti serveste clipul iar asta il vezi jos iar id-ul video-ului il avem, noi nu mai trebuie decat sa ii adaugam terminatia .flv. Rezultatul se foloseste ca si cale pentru fisierul ce vrem sa il playem .

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

8 thoughts on “Youtube things

  1. Servere pe care am impresia ca le cam schimba. In plus vezi ca solutia, daca sapai un pic inainte, era descoperita de Fulgerica care o si reinventase punand .flv de pe protv.ro in playerul de pe tvr.ro :)).

  2. Faza cu youtube am citit-o si eu zilele trecute pe undeva. Frumos, dar mai ramane si trilulilu (pentru romani) de “demascat”. Stiu ca a aparut un downloader, dar asteptam si ceva mai decent:P

  3. youtube le schimba regulat pana acum 2 saptamani le gaseai prin cache.goole.com

    trilulilu e chiar usor de “demascat”

    am si eu un downloader facut dar inca se lucreaza la el 🙂

  4. Trilulilu este cel mai usor de “demascat”. In 6 luni (de la prima versiune de Triluilu Downloader – aplicatie proprie ce intre timp a devenit serviciu de video download) nu a schimbat serverele si caile de pe server nici macar o data. Au lucrat masiv in schimb la DNS-uri si autentificare. Prima mea versiune nici macar nu folosea un parser pentru paginile lor … URL-urile erau generate pe baza unui algoritm ce exploata o chestie (de fapt mai multe, ei patch-uiau, si eu scoteam versiuni noi) din DNS-ul lor. Indiferent de file server, notate de ei cu fs{xyz}.trilulilu.ro – xyz=valoare intreaga, se putea genera un URL care sa gaseasca fisierul video. Acum au pus niste filtre, deci generarea URL-ului se face dupa ce pagina este parsata, se extrage cheia serverului care hosteaza fisierul, dupa care se construieste URL-ul dupa un algoritm destul de fix avand in vedere faptul ca au o idee fixa.

  5. @saltwaterC: ma doare capu dupa ce am citit ce ai scris tu acolo. vrei sa iti zic de unde am luat eu un youtubedownloader care merge mereu (php, vreo 3KB)?:P ca sa nu am stresu algoritmilor de vrajeala si balarii a lu youtube:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.