home to blog Votul in alb sau cum se vor frauda foarte usor alegerile

Votul in alb sau cum se vor frauda foarte usor alegerile

Se spune ca la uninominalul asta votul in alb este permis. Adica, tu nu vrei sa votezi cu nimeni pentru ca nu iti place clasa asta politica. Te duci la sectia de votare, ti se pune stampila ca ai fi votat, dar tu introduci in urna un buletin de vot pe care n-ai pus nici o stampila.
Buletinul ala de vot nu se va considera vot nul, se va considera vot alb si va fi interpretat ca atare, iar asta va insemna o palma data clasei politice. Adica uite domle au venit 50 de oameni la vot, si 49 dintre astia au ramas cu voturile in alb, adica n-au avut pe cine sa aleaga dintre aia care au candidat. Ala singur care a votat un candidat va face ca acel candidat sa ajunga in parlament

Ce se intampla cu voturile albe?

Pai teoretic ele se numara de catre oamenii implicati in alegeri, de catre oamenii care sunt la sectiile de votare in comisiile de votare si se pun deoparte. Dar sa gandim logic ca doar suntem in Romania, cat de greu o fi sa pui stampila votat, pe unul din voturile albe si astfel sa cresti voturile unui anume candidat sau altul? Credeti ca nu va fi frauda de genul asta? Din contra, chiar foarte multa. Asta pentru simplul motiv ca la numararea voturilor e cel mai usor de anulat / numarat voturi in favoarea cuiva sau a altcuiva, atunci de ce sa fie greu sa pui o stampila cu VOTAT pe un buletin de vot VALID luat din urna si nealocat niciunui candidat.

Pana la urma totul se rezuma simplu: votezi sau nu votezi. Cale de mijloc daca ar exista … parca inca nu se aplica in Romania. Si sa-mi zica cineva ca n-am dreptate.

19 thoughts on “Votul in alb sau cum se vor frauda foarte usor alegerile

 1. De ce nu se dau 2 stampile la votare? Una cu “TATOV” si ceade-a doua cu “TATOVEN”. astfel s-ar rezolva dilema asta. Oare nu a existat nimeni cu ideea asta sau pur si simplu se mizeaza pe faptul ca oamenii o sa dea buletinele albe ?

 2. e doar o alta gaselnita prin care cauta sa scoata oamenii la vot. nu se poat frauda in asa hal.
  se fura la sectiile de votare dar nu ai cum sa pui stampila pe toate buletinele ramase goale, mai ales ca trebuie SA SEMNEZI cand mergi la vot.
  si inca ceva: in ziua alegerilor din ora in oara BEC-ul anunta prezenta la vot. cum crezi ca seara o sa raporteze o prezenta de 100% cand ea va fi de maxim 35% ?

 3. am fost si eu odata in comisie. eram neutru veneam de la primarie. asta se intampla acum vreo 8 anisori. si in acea comisie era si o membra din partea PSD. care intr-un moment de iesit la o tigara m-a tras intr-un coltisor sa ma invite la petrecerea ce se dadea la sediul partidului pentru a sarbatori rezultatul. si sa-mi spuna ca voi primi si 500 000 lei acolo. binenteles ca eu urma sa inchid ochii la mici imperfectiuni care urma sa le faca ea. si binenteles ca nu am acceptat. dar nici nu am mai spus mai departe. intre cuvantul meu, un neica nimeni, si cuvantul stimatei doamne consilier local in ploiesti, cine ar fi fost crezut? da, in sectia in care am fost eu au fost corecte alegerile pentru ca eu am stat cu ochii pe toti. si eu am ales votul cu multe stampile, tot un vot alb pentru ca nu-mi placeau candidatii. dar tot ce am putut face a fost sa apar corectitudinea in sectia aceea. inutil de mentionat ca am fost singurul care s-a opus votului cu buletinu ( in alegerile parlamentare din 2000 singura forma acceptata de vot conform legii era cu cartea de alegator). si din comisia aia in care eu eram vicepresedinte, si care avea si presedinte si inca 7-8 membrii de la partide se pare ca am fost singurul care nu a fost de acord. noroc ca mi-am impus pctul de vedere destul de tare (si cu cartea cu legea in mana, carticica ce o citisem innainte) si i-am convins sa sune la BEJ daca pe mine nu ma cred si sa vada ca am dreptate.
  stau si ma intreb acum, daca acceptam propunerea facuta, ce urma sa se intample mai departe in sectia aia? si daca asa au facut in toate sectiile, cati oameni au acceptat propunerea facuta.
  spune cineva de trimisii de la partide. dar voi aveti idee cati sunt infiltrati ? de exemplu, reprezentantul PNL din sectia respectiva tipa sus si tare ca a votat cu Vadim si PRM. poate nu-l credeti, dar, la una din camere, nu mai stiu la care, PNL avea 0 voturi in sectia respectiva. (mentionez ca era vorba de o sectie mica de la marginea orasului si ca nr voturilor era pe la 150)
  am un prieten care a fost membru in sectie d-asta la referendum la constitutie. si mi-a povestit ca i s-a pus stampila de vot in mana pentru a stampila pe da pe voturile albe si pe o parte din voturile care aveau stampila pe NU pt a le anula. dar despre acel referendum cu cantec si de trista amintire sunt convins ca nu tre sa va spun prea multe si ca toata lumea stie ca s-a fraudat. nu degeaba s-a organizat pe 2 zile, organizare care trebuia decisa ca o lege organica, si nu printr-o ordonanta de urgenta. avem o constitutie votata neconstitutional, conform constitutiei din 1991 (in vigoare in 2001) referendumul ar trebui anulat si ar trebui sa o respectam pe cea din 1991.
  si mereu uitam si mereu ii votam pe aceeasi si ne miram de ce nu se schimba clasa politica. da, nu avem optiuni si pentru ca nu vrem sa incercam sa votam si pe altii. pentru ca uitam asa usor cum am fost mintiti si furati de unii care au chiar mainile patate de sange.

 4. hmm, am fost pana acum in patru comisii de votare! si chiar de-as fi fost platita cu un milion de dolari si n-as fi putut face macar o smecherie. nu numai ca se sigileaza stampilele, dar pe acele foi care ti se dau, de completat exact numarul de voturi, ai de facut ceva calcule, “chei” li se zice. tu te apuci sa modifici lista , sa zicem, dar unde dumnezeu te apuci apoi sa faci toate cheile, de ex randul a trebuie sa fie egal cu c-d, ca nu de alta, dar ramai cu 2 membri, trasi la sorti, de la 2 partide. iar ei te insotesc pana la depunerea buletinelor.si imposibil sa nu fi vazut si voi cam ce e pe acolo, cate sute de oameni asteapta chiar si 12 de ore! deci intrebarea se pune, chiar de ai vrea sa faci ceva, cum ai putea sa faci cu atatea persoane in jurul tau? unde?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: