home to blog Votul din ura

Votul din ura

Rezultatele votului de la Timisoara cred ca ar trebui sa ne dea de gandit. Din cate ii stiu eu, banatenii sunt oameni cu capul pe umeri care gandesc bine inainte ce trebuie sa faca. Si daca de la Timisoara a pornit revolutia, acum shpe zeci de ani (o chestie din aia, in urma careia nu mai e Ceausescu si comunist, eveniment confiscat de Iliescu si gasca de astazi), aceeasi comunitate astazi incearca sa traga un semnal de alarma, cum ca Romania ar trebui sa se duca intr-o alta directie.

De altfel nu sunt singurul si Carmen imi impartaseste ideea. Insa ea are si experienta votului din Bucuresti, acolo unde mosii si babele au condus:

La sectia de vot de care apartin am vazut numai pensionari. Nici macar un tanar! Asta dupa ce abia vorbisem cu un cuplu de medici din familie care-mi spunea ca n-are nici in clin nici in maneca cu votul. Nu stiau ei prea bine ce-i ARD, auzisera mult de USL, dar nici vorba sa aiba incredere sa le acorde voturile lor. Mi-au spus ca efectiv nu au ce vota si nici cu cine vota in Romania.

Asta spune multe. Trist.

Tinerii si oamenii cu scaun la cap din tara asta se vor descurca-n viata ocolind sau indurand legile parlamentarilor alesi de pensionarii fara discernamant social sau politic.

O babeta de patru ori cat mine, cu geaca mustarie si boneta roz pe cap isi facea semnul crucii la iesirea de la urne. “Sa trecem peste astia, ne-au taiat pensiile, salarele’. ” Am vazut instant rezultatele votului de astazi. Vot care nu inseamna analiza, pertinenta, decizie echilibrata, asteptari pe termen lung si incredere pentru o societate spalata, care sa merite votul si lupta tuturor.

Oamenii nu citesc, nu se informeaza indeajuns de mult incat sa aiba de unde alege si le e sila sa stea cu ochii pe politicienii anului 2012. Cei care se vor in Parlament nu se fac vazuti pe cat si cum ar trebui de cei care, ulterior, ar vrea sau nu sa-i aleaga la vot. Iar mass-media acelorasi vremuri e mai tulbure ca niciodata; indepartati de definitia jurnalismului, “gazetarii” de astazi ne arata ce vor, cum si cat vor ei. Nu cat/ce trebuie sau cat/ ce are nevoie publicul.

Asadar, EU CU CINE VOTEZ?

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

4 thoughts on “Votul din ura

  1. Dezamagitor (de ireal si partinitor) articolul … sau poate exagerez eu si tot tineretul din bucuresti plus aia de 40, 50 au venit la sectia unde am fost eu.
    Te inteleg ca esti dezamagit de clasa politica, te deranjeaza lipsa de alternativa viabila, te deranjeaza lipsa de calitate a celor ce ne-au condus si a celor ce ne vor conduce … iti impartasesc opinia in mare parte … dar de aici pana la articolul asta (si altele similare in ultima perioada) e mare diferenta.

    Vrei sa faci o schimbare? Vrei sa tragi un semnal de alarma? Ia tu initiativa de a face o noua formatiune, cum e F9, mergi la vot si invalideaza votul … cum ar “da pe sticla” o stire in care sa ni se spuna ca am avut participare de 80% la alegeri si 40% din voturi sunt invalidate?

    E simplu sa te plangi stand pe margine.
    Eu am incercat, am pierdut, voi lasa in urma aceasta tara dar poate ai tu mai mult noroc, mai mult skill. Stii de ce am pierdut eu in incercarea mea de a schimba ceva? Pentru ca foarte putini oameni din jurul meu erau dispusi sa se implica sa produca o schimbare, nu numai sa vorbeasca despre ea.

  2. M-am cam saturat de toti cei care se pling ca nu voteaza decit “pensionari fara discernamint social sau politic”. Eu as zice ca pensionarii au suficient discernamint pentru a alege pe cei care le sunt utili si care promit ca le maresc pensiile. Ce alt interes te astepti sa aiba un pensionar? Este o prostie sa avem pretentia ca ei sa se gindeasca la viitorul copiilor lor. Pai copiii lor ce pazesc? Lasa pensionarii sa isi vada de interesele lor, si copiii lor (oameni in toata firea) sa isi aleaga singuri ce vor, nu sa isi gaseasca altceva de facut in ziua votului, pe motiv ca le este greata. Cei tineri nu merg la vot, nu se implica in politica, nu fac partide, nu au atitudine civica atunci cind nu le convine ceva, doar stau pe margine si bombane ca nu le ofera altii ceva care sa merite votul lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.