home to blog Vot secret sau nu

Vot secret sau nu

Una din cele mai bune solutii sa faci un ban frumos … e sa participi la operatiunea de vot. Afiliat sau nu unui partid politic. Important e ca de acolo ies bani, iti faci de lucru o zi intreaga, daca ai noroc te dai si la televizor, mai ales … e loc si de un ciubuc.

Am intalnit azi doua persoane care erau imputernicite de UDMR sa participe intr-o comisie de votare. Pe langa toata tetavura si alergatura dupa stampile si alte hartii organizatorice, povesteau cum ca au primit doua foi de la PSD pe care sa fie trecute persoanele ce au votat DA. Si nu oricum, ci cu nume, prenume, adresa si serie de buletin si semnatura.

Acuma din moment ce votul e secret, de ce un om din comisia electorala, respectiv nu un observator din partea partidului sau a oricarei organizatii va intervieva persoanele. De ce daca votul e secret trebuie sa dai cu subsemnatul ca ai votat DA?!

Si daca pui stampila pe NU, iar apoi semnezi ca ai votat pe DA (pentru ca nu stii ce semnezi – logic) … asta inseamna ca undeva alegerile au fost fraudate nu?

Draga PSD, chestia asta mi se pare pur si simplu patetica.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

19 thoughts on “Vot secret sau nu

  1. Hai să nu exagerăm cu tehnologia. Foloseşte ceva simplu. Metoda mea e:
    Mobilul prins de gât cu camera pornită pe record.
    Un card de 1 GB înfipt în el.
    Lăsat pe unghiul cel mai lat.

  2. eu o sa merg sa votez maine dimineata…daca vreun reprezentant UDMR (sau de la oricare alt partid) ma va intreba la iesirea din cabina cu cine am votat, o sa sun la politie sa il reclam…sper sa faca si restul lumii la fel

  3. @Alex: Eu voi filma toată acţiunea mea de votare. Dacă mă întreabă careva ceva… îl voi atenţiona că este ilegal să mă întrebe, voi pleca, voi pune clipul pe youtube, apoi pe blog şi după ce dau şi câteva mailuri la oameni de blog, voi da telefon la poliţie.

  4. Z: nu stiu daca e chiar legal sa filmezi chiar si in cabina de votare, deci ti-as sugera ori cu o camera ascunsa, daca tii neaparat, ori sa incepi sa filmezi daca careva se apuca sa te intrebe de sanatate si de vot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.