home to blog Viorica Dăncilă are şanse foarte mari în turul doi al alegerilor prezidenţiale

Viorica Dăncilă are şanse foarte mari în turul doi al alegerilor prezidenţiale

Mă uitam la toată discuţia de pe Facebook şi nu pot decât să constat că Viorica Dăncilă are şanse foarte mari în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Şi are şanse foarte reale. Dar să luăm evenimentele pe rând.

Dezbaterea lui Klaus Iohannis

Am reuşit să văd parte din dezbatere, la ora 2 dimineaţa, în reluare. Atunci o transmiteau televiziunile, conform grilei de emisie. Iniţial mi s-a părut interesantă, dar la un moment dat am incercat să trec peste faptul că jurnaliştii au venit nepregătiţi la această discuţie şi au pus întrebări cretine, drept urmare am oprit şi am adormit.
Din câte înţeleg, invitaţiile au fost nominale, tu jurnalistul cutare, reprezentant al postului de televiziune, trebuie să vii la dezbaterea cu Iohannis. Aşa cum este de aşteptat, jurnaliştii în loc să fie independenţi şi să îşi asume rolul de jurnalist, s-au dus la conducere şi i-au întrebat dacă pot să se ducă, ce întrebări să pună. Drept urmare în loc să existe vreo redacţie de ştiri care să îşi asume vreun jurnalist şi să îi zică, bravo, mulţumim, du-te acolo să faci succes, toţi s-au băgat să formuleze întrebări pentru jurnalistul respectiv ce să îi spună lui Iohannis. Ca şi cum ei se duceau acolo doar ca să spună o poezie. Clar! Iohannis nu a avut nicio influenţă asupra jurnaliştior. Redacţiile de ştiri au avut această influenţă, iar jurnaliştii au citit întrebărie de pe foaie.
Şi asta e normal, e chiar ok. Dar n-am mai avut parte de răspunsul la 6 case de acum 5 ani şi altele.

Dezbatera Vioricăi Dăncilă

M-am trezit miercuri dimineaţă cu Dăncilă ţipând la mine şi am avut o zi de căcat. Ca să vă explic. Ca să nu pierd contactul cu limba română, îmi setez de seara televizorul pe singura televiziune de ştiri din România care emite online în format HD, iar televizorul este setat să pornească la ora 7 dimineaţa. Pentru că până când mă trezesc să aud nişte limbă română, o dicţie şi nişte clişee de formulare a OFF-urilor de la ştiri (mulţumesc editorilor).
Şi când m-am trezit, Dăncilă ţipa. Se certa cu nu ştiu ce reporter. Apoi erau alţii care se certau cu acelaşi reporter din sală, ca să îi ia apărarea lui Dăncilă. Mai mult decât atât, am auzit în acea BETA de la televizor cum la Dăncilă erau oameni care dădeau microfonul reporterilor ca să pună întrebări, dar nu orice întrebări, ci întrebările controlate şi coordonate de staff-ul de campanie care a organizat întâlnirea. Şi tot nu am aflat răspusul la întrebarea cu Visa Waiver, pentru că proştii au sărit pe limba engleză, nu pe ceea ce contează.
Drept urmare am înţeles cât de fiasco a fost dezbaterea lui Dăncilă, dar şi cât de rău ar fi fost dacă cei doi se întâlneau.

Manipularea PSD-ului

Am recunosut după dezbatere, disperarea membrilor de partid, dar şi a altor acoliţi, de a scoate predicate din această dezbatere. Auzi şi tu, Dăncilă e erou că a stat pe tocuri. Dăncilă e erou că a răspuns la întrebări.
Şi au fost şi alte predicate false care au apărut după dezbatere. Iohannis e trădător. Iohannis e leneş. Şi aşa mai departe.
Practic orice a ieşit de la această dezbatere a fost manipulare. De la întrebări la răspunsuri şi v-aş provoca să îmi daţi un exemplu de răspuns normal.

Disperarea de la PNL

În urma acestei dezbateri şi în urma acestor manipulări la PNL e disperare. Dar nu numai atât, la PNL e disperare din cauza lui Barna şi a Facebookului, dar aici e un capitol separat. Până atunci, la PNL e disperare pentru că nu ar ieşi lumea la vot şi aici apare problema. Dăncilă are un număr fix de voturi, de vreo două milioane şi ceva. Asta raportat la 8 milioane de votanţi. Ceea ce este mult, extrem de mult. Pentru că la suma asta se mai adaugă.
Iohannis a avut o campanie curată, nu a aruncat cu rahat în nimeni, nu s-a victimizat, iar manualul spune că dacă nu faci asta nu câştigi. Pe lângă asta, din păcate, Iohannis nu promite nimic. Nu că nu ar avea ce să promită, dar el nu promite chestii aiurea, nu îi permite religia. Pe partea cealaltă Dăncilă nu are niciun stress, ea nu crede în Dumnezeu. Şi asta pentru că nu este acelaşi Dumnezeu. (e ca la înjurături)

Manipularea falsă a dezbaterii

După ce a pierdut Barna, foarte mulţi oameni s-au simţit trădaţi şi înşelaţi. Şi au perfectă dreptate să se simtă aşa, în schimb ei nu l-au susţinut pe Barna, deci de cine au fost ei trădaţi?
Jurnaliştii au fost trădaţi de rating, s-ar fi lăudat următorii 5 ani că ei au făcut dezbaterea dintre candidaţi.
Dar votanţii? Ei îl ştiu pe Băsescu, ei ar fi vrut sânge la televizor, că asta le dădea Băsescu şi ei plând după Băsescu. Drept urmare nimeni nu ştie să urmărească KPI-ul şi rezultatele ROI-ului.
Şi aici PSD-ul a manipulat groaznic. Le-a băgat oamenilor în cap că fără dezbatere nu se pot duce la vot. Drept urmare, de aici va fi un procent foarte mic de oameni care ies la vot.

Şi aici este un rezultat simplu. Dacă ies puţini oameni la vot, pentru că aşa cum zice proverbul cel mai deştept cedează, Dăncilă câştigă.

Şi ca să prarafrazez titlul, Viorica Dăncilă are şanse foarte mari în turul doi al alegerilor prezidenţiale să piardă la diferenţă foarte mică de Klaus Iohannis. Şi aici e vina noastră a tuturor.

One thought on “Viorica Dăncilă are şanse foarte mari în turul doi al alegerilor prezidenţiale

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: