home to blog Viitorul e al laptopurilor si tabletelor

Viitorul e al laptopurilor si tabletelor

De laptopuri avem nevoie pentru puterea lor de procesare si pe langa solutiile de desktop all in one pe care nu le poti cara de la birou acasa si inapoi, acestea vor inlocui treptat, treptat calculatoarele din institutii. De fapt, voi (voi itistii din institutii) mai cumparati sisteme desktop? Nu le luati laptopuri utilizatorilor ca sa se simta maguliti si sa aiba impresia ca are firma grija de ei?
Iar pe langa laptopuri vor evolua tabletele. Eu in continuare vad tabletele ca un fel de hartie igienica electronica. Adica sunt folosite doar in acea incapere sau dimineata in pat, daca vrei sa citesti ceva si ti-e lene. La ce folosesti o tableta totusi?

In alta ordine de idei se pare ca toata piata asta de electronice se va dubla.

Poza din ziarul IFA.

4 thoughts on “Viitorul e al laptopurilor si tabletelor

  1. Cu un laptop ai avantajul mobilitatii, poti sa-l iei cu tine oriunde, tableta este si mai usor de transportat, poti sa o folosesti in metrou, in pat sau pe buda.
    Laptop-urile sunt in general mai silentioase decat un desktop PC, un alt avantaj ar fi ca poti gasi la un pret acceptabil un laptop suficient de puternic sa-ti satisfaca toate pretentiile.

  2. Desktop-urile nu vor muri prea curand, crede-ma. In momentul de fata nu s-a inventat vreun laptop care sa se poata compara cu un desktop de o configuratie asemanatoare. Marea diferenta este racirea si performanta componentelor overall.
    Desi spre exemplu atat desktop-ul cat si laptop-ul folosesc memorii DDR3 ce ruleaza la 1333mhz sa zicem, performantele nu sunt nici pe departe aceleasi.

    1. Desktopurile nu vor muri pentru ca sunt mai accesibile si poti face mai usor si mai ieftin upgrade. Un desktop de gaming cred ca il faci la jumatate de pret cat ar costa un laptop. Daca insa produci bani cu calculatorul, cam ai nevoie sa-l ai cu tine peste tot, si atunci portabilitatea isi spune cuvantul. Pe de alta parte eu nu suport desktopurile pentru ca sunt mult mai galagioase avand cel putin 2 coolere (cel de la sursa si cel de la cpu) iar daca vrei o racire cat de cat ai nevoie si de unul pentru carcasa. Daca ai un smartphone de 5 inci atunci nici eu nu mai vad rostul tabletei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.