Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Si stiti ce e cel mai crunt? Noua ne place mizeria asta in care traim. De asta avem atat praf in Bucuresti, de asta nu avem cosuri de gunoi, dar nici amenzi ca sa nu aruncam la gunoi mizeria.

Berlin. Un oras simplu si oarecum trist, de pe urma razboiului care l-a taiat in doua. Plin cu oameni preocupati sa muneacsa, plin cu cersetori si plin cu turisti. Nu are cosuri de gunoi la fiecare stalp de curent dar nici nu are mizerie pe jos. Acolo lumea care fumeaza nu arunca tigarile pe strada, ci se opreste in dreptul unui cos de gunoi ca sa fumeze linistit acolo. Nu toata lumea, bineinteles, pentru ca au si ei pramatii. Dar cei imbracati la costume fac asta. Si nu e nimeni deranjat de asta.

In Alexander Platz copii minori beau de sting si dorm pe trepte. Insa unii dintre ei, dupa ce termina berea strang sticlele si le arunca linistiti la cosurile de gunoi. Cei care dorm pe jos astfel, dorm pe curat.

 

In tot timpul asta la noi…

 

 

si ne plangem ca nu avem incasari la buget. Si mai rau, ne plangem ca nu suntem civilizati.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

7 Responses

 1. Adrian

  Suntem intr-o situatie delicata cu gunoaiele adica, traim printre ele, si asta pentru ca nu reciclam.

  Am vazut si eu documentarul de la ProTV de la Romania te Iubesc si din cate am inteles romanii recicleaza 1% din gunoaie…

  Este trist ce se intampla si asta ne dauneaza sanatatii si vietii noastre ca dovada ca noi avem printre cele mai scazute medii ale sperantei de viata din Europa.

  Nu se face nimic pentru ca in tara asta este si multa nepasare la nivel inalt in stat si la nivel de legislatie.

  Reply
 2. Apophys

  Perfect adevărat.

  @adrian: nu trebuie sa reciclezi ca sa pui gunoiul la cosul de gunoi.

  Reply
 3. Marian

  Cand ai separat ultima oara gunoaiele ? Adica sticla …la sticla, plastic …la plastic, hartie …la hartie?Jura-te pe mamica ta …de cate ori ai aruncat ambalajele de la…rahaturile obisnuite pe care le cumperi zilnic…la marginea drumului, pe strada { ca tot mergeai p’acolo si erai si grabit }si de ce nu chiar pe geam??Jura-te pe mamica ta { aia la care te-ai dus sa-i schimbi becurile , mai ieri alaltaieri }ca tu n-ai aruncat niciodata gunoiul pe strada si atunci …poate sa te cred si sa ascult cu atentie lectiile pe care le dai privind …gradul de civilizatie al romanilor !Apropo: cu becul acela ce n-a functionat { si nici n-ai unde sa-l schimbi …ca asa te-ai plans!} ce ai facut ?

  Reply
 4. Madalina

  Am fost acum 2 zile intr-o “excursie” in miez de noapte prin Bucuresti sa vad ce se mai intampla dupa blocuri in anul 2011.
  In Rahova exista inca un “ghetou” unde oamenii intra in scara blocului prin ghena plina cu sobolani.
  Si totusi ceva de mentionat,majoritatea aveau aer conditionat ca deh..

  Reply
 5. Romania reala | piticu .ro blog

  […] blogging is not enough » « Nokia N9 si Nokia Lumnia Nov 25 2011Romania realaRomania reala este asta, dar si asta.Romania reala este cea in care locuiesc eu, cartierul al carui nume scoate onomatopee […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.