home to blog Viata de aeroport

Viata de aeroport

Am fost ieri la Otopeni si cum am ajuns mai devreme am stat sa ma plictisesc pe acolo. Am fost pe secunda mirat de lumea ce se afla acolo fara interes, am ignorat taximetristii si le aratam linistit cheile masinii cand ma intrebau daca vreau taxi.

In aerogara lume multa.  Asteptau zborurile de Milano si Roma, adica Italia. Am vazut un actor (al carui nume imi scapa, dar a jucat in filme de Media Pro, pe care nu-l astepta decat un nene, nerecunoscut de nimeni) si grupuri, grupuri de gagici care isi asteptau iubirea vietii lor italianul batran si cu bani. Am vazut vreo 3 chestii de genul asta si am ramas mirat de cum inca se poate asa ceva. In schimb multi moldoveni, multi baieti cu haine sclipitoare care isi asteptau prietenii plecati la produs in tarile calde.

Pe langa toti astia sunt baietii imbracati la costum care stau si asteapta calatori din tarile calde sa ii primeasca si sa le spuna ce sa faca in Bucuresti. Un fel de ghizi neoficiali contra unei sume de bani si intr-o engleza Iliesceana.

In schimb spre marea mea surprindere e curat, adica nu e mizerie nu`s chestii aruncate peste tot si nici macar in parcare pe langa daciile jepate pe post de taxi nu sunt mucuri de tigari, sau resturi.

Si daca e sa vorbim de Otopeni ca prima poarta de primire in Romania, inca sunt sceptic. O data ca e mult prea mic pentru traficul de avioane pe acolo, pentru ca va deveni curand nefunctional si nu stiu de ce ma astept sa ajunga ca Baneasa, un aeroport de tip autogara unde vin ratele pentru la tara.

6 thoughts on “Viata de aeroport

 1. Am inteles ca ai fost cu masina si fiindca pari optimist in privinta Otopeniului inseamna ca n-ai prins blocaj la iesirea din parcare si esti un norocos.
  Acum cateva saptamani, am venit de la Milano la 12 noaptea. Am mai stat sa ies cu taxiul din parcare inca vreo 20 de minute…
  Sursa blocajului… platirea taxei care se facea cu masina trasa langa ghereta si cum coada era suficienta de mare cat sa expire cele 15 minute de la plata tichetului…imagineaza-ti!… Multi plateau si de cate 2 ori taxa.

 2. Adevarul e ca Gara de Nord arata mult mai bine decat aeroportul Baneasa. Am stat odata 3 ore sa ne aduca bagajele de la avion (mai mult decat am facut in zbor de la Barcelona). Motivul: nu aveau decat un singur hamal care a descarcat toate valizale din avion!

 3. Aeroportul Ferihegy din Budapesta (folosit cu predilectie de cetatenii din vestul RO pentru plecari)risca la un moment dat sa devina un fel de “autogara” (ca aerogara era deja:) ) pentru ca era sufocat de cursele low-cost (vreo 7 companii, din cate imi aduc aminte). Ungurii au mutat toate cursele low-cost intr-o aripa noua a aeroportului, construita cam intr-un an de zile, aflata la vreo 5 km de terminalele vechi. De asemenea, au construit o pista sau doua pentru avioanele low cost, asa ca problema s-a rezolvat. De pe aeroportul mare pleaca doar curse de linie (Malev, Lufthansa KLM si altele de acest gen), iar de dincolo, doar low-cost-uri. Aglomeratie evitata, mai multi bani incasati din parcari, de la taxiuri si iata cum solutia e OK pentru toata lumea. Oare la noi nu s-ar putea?
  @Claudia – si la Ferihegy e coada la bariere si sunt doar 2 case de bani pentru incasatul taxei de aeroport. Cand vine avionul de la NY (plin), e jale!

 4. Told ya!

  @ Adrian: acolo a bagat Soros multi bani si dupa modelul lor au mai facut fosti cetateni ai Ungariei de diverse apartenente etnice stabiliti intre timp in US: daca n’avuram si noi un Soros Bacsi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.